În România, contrastul dintre salariile mici și joburile bine plătite este evident, dar mulți nu sunt interesați să profite de aceste oportunități. De exemplu, unii fermieri oferă 500 de lei pe zi pentru muncă în agricultură, dar se plâng că nu găsesc muncitori disponibili.
Acesta este job-ul plătit cu 500 de lei pe zi, dar refuzat de mulți
Un utilizator din grupul de Facebook „Cei care vor să se mute la țară” a
Situația este similară în alte județe, unde oamenii se plâng că nu găsesc muncitori, chiar și atunci când oferă salarii considerate atractive în contextul local. Un alt internaut a remarcat ironic că în timpul iernii, din motive legate de vârstă și probleme de sănătate, nu locuiesc la țară pentru două luni.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Potrivit sursei menționate anterior, acesta a povestit că la începutul lunii noiembrie au achiziționat lemne în valoare de 1.500
de lei, însă acestea nu au fost suficiente pentru întreaga iarnă. Au revenit acasă la sfârșitul lui februarie și au constatat că lemnele s-au terminat în martie, fiind nevoiți să mai cumpere încă 700 de lei de lemne la începutul lunii mai.Persoana în cauză a menționat că această cheltuială este comparabilă cu costul întreținerii unui apartament la bloc, specificând că în locuința lor nu au gaze, ci doar sobe de teracotă, preferând focul de lemne.
Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că munca în agricultură este mult mai grea
De asemenea, unii muncitori au pus în discuție diferențele semnificative dintre salariile din agricultură și cele din alte domenii. Un utilizator a subliniat că un angajat în agricultură are de îndeplinit sarcini fizice mult mai grele, spre deosebire de un angajat la birou.
„Dacă un angajat de birou cu salariu minim primește această sumă pe zi, un om care prestează asemenea muncă, care nu este pentru oricine, este muncă fizică grea, solicitantă, stai mult în soare etc., de ce nu ar primi la fel?”, a spus un internaut, potrivit Adevărul.
Aceste discuții ilustrează nu doar problema lipsei de muncă în anumite sectoare, dar și provocările pe care le întâmpină angajatorii în găsirea forței de muncă adecvate, chiar și în condițiile oferirii unor pachete de salarizare și beneficii suplimentare.