Imagini apocaliptice din Capitală! Grindina și vijeliile au făcut prăpăd joi noapte: străzi inundate, copaci căzuți și sute de locuințe afectate

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 14 iun 2024, 11:22

Imagini apocaliptice din Capitală! Grindina și vijeliile au făcut prăpăd joi noapte

 
Sursa: TikTok

Pompierii au intervenit joi noapte în aproape 400 de cazuri în București și Ilfov ca urmare a unei furtuni violente.

Meteorologii au emis joi avertizare de vreme rea în mare parte a țării. Cu toate acestea, dezastrul a fost neașteptat: străzi inundate, mașini luate de ape, copaci căzuți și parbrize sparte. 

Vijeliile și ploile au făcut prăpăd în București

Au fost afectate 208 locuințe, gospodării și subsoluri, iar 71 de autoturisme au suferit avarii. Peste 60 de copaci și stâlpi de electricitate au fost doborâți și au cauzat numeroase probleme în zonă.

Printre intervențiile pompierilor s-au numărat 327 de inundații, îndepărtarea a 60 de copaci și 7 stâlpi de electricitate căzuți și remedierea a 3 acoperișuri smulse de vânt.

În total, au fost afectate 107 străzi, 208 locuințe, gospodării și subsoluri și 71 de autoturisme. Eforturile de remediere continuă pentru a rezolva situațiile semnalate de locuitori.

Citește și: Meteorologii ANM au emis cod galben de vreme extremă: Vijelii și caniculă în mai multe județe din România

„Ca urmare a fenomenelor meteo, pe durata codurilor portocaliu şi roşu, începând cu ora 22:00 până în această dimineaţă, ora 05:00, pompierii ISUBIF au gestionat 397 de intervenţii- 331 în Bucureşti şi 66 în judeţul Ilfov”, a transmis vineri dimineaţă ISUBIF, potrivit știrileprotv.ro.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Grindină de dimensiunea unui pumn în Drobeta-Turnu Severin

Orașul Drobeta-Turnu Severin a fost grav afectat de o furtună însoțită de grindină de dimensiunea unui pumn, care a lovit joi, 13 iunie 2024. Furtuna a provocat pagube semnificative și a avariat mai multe mașini.

Străzile orașului au fost umplute de apă cu gheață, iar clădirile, inclusiv blocurile de locuințe, au suferit daune considerabile, prezentând găuri de dimensiuni mari.

Citește și: Peisaj de iarnă în mijlocul verii în Suceava. Gospodării distruse de grindină: „Cât am muncit, nu mai am nimic!”

Meteorologii au emis joi seară avertizări nowcasting, anunțând grindină de mari dimensiuni, vijelii puternice cu viteze de peste 90 km/h, averse torențiale și frecvente descărcări electrice. Aceste fenomene extreme au avut un impact major asupra locuitorilor și infrastructurii din Drobeta-Turnu Severin.