Chris Martin le-a cerut fanilor să-l huiduie la cel de-al doilea concert Coldplay din București

Autor: Andrei Costanda
Actualizat: 14 iun 2024, 11:23

Coldplay i-a oferit lui Babasha o a doua șansă de a cânta în fața publicului român, care nu l-a mai huiduit de această dată.

Sursa: Wowbiz

Al doilea concert Coldplay de la București a fost marcat din nou de huiduieli solicitate de Chris Martin, după un incident neplăcut din prima seară, pentru a demonstra solidaritatea fanilor români.

Joi seară, 13 iunie, Arena Națională din București a fost gazda celui de-al doilea concert al trupei britanice Coldplay, unde peste 50.000 de oameni s-au adunat pentru a se bucura de muzica lor. Evenimentul a fost unul plin de emoții și a fost marcat de o cerere neobișnuită din partea solistului Chris Martin: să fie huiduit.

Chris Martin: „M-am simțit șocat și trist și vinovat că am făcut ceva rău”

Totul a început în seara precedentă, la primul concert al trupei în România. Chris Martin a menționat că a fost șocat și întristat de unele reacții din public, simțindu-se vinovat pentru un posibil eșec. Acesta a explicat publicului prezent joi că nu înțelegea pe deplin motivele pentru care unii spectatori au huiduit, dar a subliniat că Coldplay iubește necondiționat fanii din România.

„Și ieri am cântat aici, a fost primul nostru concert în România.

Și s-au întâmplat niște lucruri interesante. M-am simțit șocat și trist și vinovat că am făcut ceva rău. Și m-am dus să încerc să dorm și am realizat că voi sunteți publicul nostru și noi vă iubim necondiționat, nu puteți face nimic care să ne facă nefericiți”
, a declarat Chris Martin. El a adăugat că, deși trupa călătorește în toată lumea și poate nu înțelege pe deplin cultura fiecărui loc, iubesc toți oamenii în mod egal, inclusiv românii.

„Puteți face orice, că tot ne vom întoarce în România, pentru că ne place aici”, a adăugat solistul.

Citește și: Câți copii are Marina Almășan? „Îmi reproșez că nu le-am știut oferi tați implicați”

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Ți se rupe sufletul! Mesajul sfâșietor transmis de fiul Ancăi Molnar după decesul mamei sale: „Te iubesc și te voi iubi mereu”

Chris Martin a cerut să fie huiduit

Într-un gest neașteptat, pentru a depăși momentul neplăcut din prima seară, Chris Martin a cerut publicului prezent la al doilea concert să huiduie din toate puterile timp de cinci secunde.

„Cântăm astăzi și avem parte de cel mai bun public pe care l-am văzut. Dar aș vrea să schimb un lucru. Ieri au fost oameni care au huiduit, dar huiduielile nu au fost foarte reușite. Așa că vreau ca astăzi ca timp de 5 secunde să huiduiți mai bine și mai tare decât ieri, ca să aud. Așa că hai, huiduiți!”, a spus Martin.

Fanii l-au ascultat și au huiduit cât au putut de tare, într-o demonstrație de solidaritate și susținere.

Incidentul inițial a avut loc miercuri seară, când Chris Martin l-a invitat pe scenă pe Babasha, un artist român de manele, pe care l-a descoperit în topurile muzicale din România. În timp ce Babasha cânta melodia „Păi' Na”, publicul a început să reacționeze negativ. Chris Martin, în încercarea de a-l susține, a fredonat refrenul împreună cu el, dar momentul nu a fost bine primit de toți spectatorii.

Piesa „Păi' Na”, cântată de Babasha, are peste 7 milioane de vizualizări, iar tânărul interpret, în vârstă de 22 de ani, este student la Universitatea Națională de Muzică din București. Turneul mondial al trupei Coldplay, intitulat „Music of the Spheres”, promovează toleranța, susținerea comunităților marginalizate și ecologia.

Astfel, deși au existat momente tensionate, Chris Martin și Coldplay au reușit să transforme o situație negativă într-una pozitivă, arătând încă o dată că muzica poate uni oameni din culturi și medii diferite. Trupa a promis că va reveni în România, confirmând încă o dată aprecierea și dragostea pentru fanii români.