”Trenurile Soarelui” reintră în circulație de vineri, 14 iunie: Orașele care vor avea curse directe spre litoralul românesc

Autor: Cristina Mocanu

”Trenurile Soarelui” reintră în circulație de vineri, 14 iunie

Sursa: pexels.com

„Trenurile Soarelui” reintră în circulație vineri, 14 iunie. CFR călători va pune la dispoziție 30 de trenuri zilnice, direct spre litoral.

„Trenurile Soarelui” reintră în circulație vineri, 14 iunie, oferind turiștilor din întreaga țară legături directe către stațiunile de la Marea Neagră și Delta Dunării. Programul estival va pune la dispoziție 30 de trenuri zilnice, asigurând confort și rapiditate până la începutul lunii septembrie. Află ce orașe beneficiază de aceste conexiuni directe și cum poți profita de facilitățile și reducerile oferite de CFR Călători.

Se reia circulația pentru ”Trenurile Soarelui”

Începând cu vineri noapte, programul estival de transport „Trenurile Soarelui” revine în circulație, oferind turiștilor din toată țara conexiuni directe către stațiunile de la Marea Neagră și Delta Dunării. CFR Călători a anunțat că până la începutul lunii septembrie vor fi disponibile 30 de trenuri zilnice, care vor asigura legături rapide și confortabile din toate regiunile României către destinațiile de vacanță preferate.

Toate trenurile InterRegio estivale sunt echipate cu vagoane de clasă climatizate, dotate cu prize electrice pentru încărcarea dispozitivelor electronice, toalete ecologice și uși semiautomate.

Aceste trenuri modernizate oferă confort sporit pe durata călătoriei, având în compunere inclusiv vagoane cușetă și vagoane de dormit pentru rutele mai lungi. Programul de circulație va fi valabil în perioada 14/15 iunie- 7/8 septembrie, asigurând conexiuni directe cu principalele stațiuni de pe litoral și cu Delta Dunării.

Citește și: Unde să mergi la mare: Cele mai bune destinații pentru o vacanță perfectă

Orașele cu legături directe către litoral

Turiștii din diverse orașe ale țării vor avea la dispoziție trenuri directe către litoral, facilitând astfel planificarea vacanțelor. Printre orașele care vor beneficia de aceste legături se numără:

Arad

Deva

Timișoara Nord

Reșița Nord

Oradea

Satu Mare

Baia Mare

Cluj-Napoca

Târgu Mureș

Brașov

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Suceava

Iași

Galați

Buzău

Aceste trenuri vor asigura legături rapide către stațiunile de la Marea Neagră, inclusiv Mangalia, prin intermediul unor conexiuni eficiente din București Nord. De asemenea, trenurile IR 1981/ R 8653 și R 8656/ IR 1982 vor asigura legătura directă între București Nord și Tulcea Oraș pentru cei care doresc să exploreze Delta Dunării.

Pentru a facilita accesul la litoral, din București Nord vor circula trenuri într-un orar cadențat, la intervale de 1-2 ore, către Constanța și retur. Pe durata celor trei luni de sezon estival, vor circula 30 de trenuri directe, dintre care 14 trenuri vor avea ca destinație/plecare Mangalia. În plus, 36 de trenuri vor asigura legătura Capitalei cu litoralul, incluzând 15 perechi de trenuri din București Nord (9 dintre acestea trecând și prin București Băneasa), 2 perechi din București Băneasa și o pereche din București Obor.

Citește și: Locuri de vacanță buget pentru vara aceasta: Destinații accesibile!

Facilități și reduceri pentru călători

CFR Călători oferă diverse facilități și reduceri pentru călători, inclusiv:

10% reducere din tariful de transport la cumpărarea unui bilet dus-întors.

Până la 10% reducere pentru biletele cumpărate cu anticipație.

25% reducere pentru posesorii cardului TrenPlus.

Gratuitate pentru elevi și 90% reducere pentru studenți la călătoriile în vagoanele de clasa a doua.

Biletele pentru „Trenurile Soarelui” pot fi achiziționate cu anticipație de 30 de zile, fie online, fie din aplicația mobilă „CFR Călători mersul trenurilor și bilete online”. De asemenea, biletele sunt disponibile la automatele de vânzare din gări, casele de bilete din gări, agențiile de voiaj CFR Călători și distribuitorii autorizați.

Conexiuni pe secția Constanța-Mangalia

Pentru turiștii aflați pe litoral, CFR Călători pune la dispoziție trenuri Regio care circulă pe secția Constanța-Mangalia, facilitând astfel deplasarea între stațiuni. Trenurile de lung parcurs din mari orașe precum Arad, Oradea, Timișoara, Satu Mare, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Sibiu, Reșița, Suceava, Iași, Craiova și București vor asigura legătura directă cu stațiunile de pe litoral, până la Mangalia.

CFR Călători recomandă planificarea din timp a călătoriilor și achiziționarea biletelor cu anticipație. Toate detaliile despre trenurile și facilitățile disponibile sunt prezentate pe site-ul oficial al companiei, www.cfrcalatori.ro, în secțiunea „Trafic intern/ Oferte și Facilități”.

Astfel, „Trenurile Soarelui” reprezintă o opțiune comodă și eficientă pentru cei care doresc să petreacă vacanța pe litoralul românesc sau să exploreze frumusețile Deltei Dunării în această vară.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.