Condamnare pe viață și daune de 500.000 euro pentru bărbatul care și-a ucis fosta iubită

Autor: Andrei Costanda

O crimă a șocat comunitatea din București în luna mai a anului trecut când un bărbat și-a înjunghiat mortal fosta iubită.

Curtea de Apel București a condamnat definitiv un bărbat la închisoare pe viață și l-a obligat să plătească 500.000 de euro daune morale mamei victimei, după ce și-a ucis fosta iubită într-o criză de gelozie.

Într-un caz care a șocat opinia publică, Curtea de Apel București a hotărât să îndrepte o decizie anterioară considerată prea blândă și a condamnat pe viață un bărbat acuzat de uciderea fostei sale iubite, o tânără asistentă medicală din București.

Instanța a decis închisoare pe viață

Sentința vine după ce, inițial, Tribunalul București îi aplicase o pedeapsă de 22 de ani și jumătate de închisoare.

Pe lângă pedeapsa privativă de libertate, bărbatul este obligat să plătească 500.000 de euro daune morale mamei victimei.

Crima a avut loc în luna mai a anului trecut și a zguduit comunitatea din București. Victima, în vârstă de 29 de ani, a fost găsită moartă de către părinții ei. Se pare că tânăra părăsise relația cu agresorul din cauza comportamentului său violent și începuse o nouă relație.

Într-un moment fatidic, fostul iubit a reușit să o atragă înapoi în locuința sa, unde a atacat-o brutal.

După comiterea crimei, bărbatul a furat mașina și telefonul mobil al victimei, căutând în dispozitiv fotografii și conversații cu noul ei iubit. Tribunalul București a luat în considerare ferocitatea și sadismul de care a dat dovadă agresorul, aplicând inițial pedeapsa de 22 de ani și 6 luni pentru omor și furt.

Cu toate acestea, judecătorii Curții de Apel București au considerat că această pedeapsă nu reflectă gravitatea extremă a faptelor.

„Inculpatul a demonstrat limita extremă până la care se poate manifesta violenţa sa, astfel încât este necesară excluderea pentru viitor a oricărui risc de vătămare/ucidere a unei alte persoane, singura sancţiune adecvată fiind detenţia pe viaţă”, se arată în hotărârea Curții de Apel.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: „Nu-ți bate joc de copilul nimănui”. Mirela Retegan, fondatorul Gașca Zurli, reacție dureroasă după ce Babasha a fost huiduit la concertul Coldplay din București

Citește și: Chris Martin le-a cerut fanilor să-l huiduie la cel de-al doilea concert Coldplay din București

Daune morale în valoare de 500.000 de euro pentru familia victimei

Bărbatul, care a ajuns în spatele gratiilor la o zi după comiterea crimei, a încercat inițial să-și pună capăt zilelor, dar a fost convins de un prieten să se predea și să-și recunoască faptele.

Cu toate acestea, remușcările sale nu au fost suficiente pentru a-i aduce o reducere a pedepsei, având în vedere cruzimea de care a dat dovadă.

Prin decizia definitivă, Curtea de Apel București a stabilit și obligarea agresorului la plata a 500.000 de euro drept daune morale către mama victimei, recunoscând suferința profundă cauzată de pierderea fiicei sale într-un mod atât de violent și nemilos.

Această hotărâre finală aduce un sentiment de justiție pentru familie și comunitate, subliniind intoleranța sistemului judiciar față de astfel de acte de violență extremă. Condamnarea pe viață reflectă nu doar pedepsirea vinovatului, ci și necesitatea protejării societății de indivizi care prezintă un pericol iminent pentru ceilalți.