Revine canicula în România! Meteorologii anunță temperaturi extrem de ridicate în următoarea perioadă

Autor: Laura Macovei

Revine canicula în România! Meteorologii anunță temperaturi extrem de ridicate în următoarea perioadă

Sursa: PixaBay

România se va confrunta din nou cu un val de căldură intensă și temperaturi extreme, după o săptămână caracterizată de furtuni puternice.

Conform prognozelor meteorologice, canicula va reveni cu temperaturi ce pot ajunge până la 38 de grade Celsius în principalele regiuni și orașe ale țării.

Când revine canicula în România

După furtunile care au făcut ravagii în aproape toată țara, românii au parte acum de o vreme mai răcoroasă.

În prezent, majoritatea regiunilor din România au parte de o atmosferă relativ răcoroasă.

Temperaturile actuale variază între 9 grade Celsius în Petroșani și 20 de grade Celsius în Călărași. În orașe precum Brașov, Sibiu și Cluj-Napoca, temperaturile sunt de 15, 14, respectiv 13 grade Celsius. Oradea înregistrează 15 grade Celsius, în timp ce Constanța și București au 18 grade Celsius.

Citește și: Imagini apocaliptice din Capitală! Grindina și vijeliile au făcut prăpăd joi noapte: străzi inundate, copaci căzuți și sute de locuințe afectate

Chiar dacă astăzi maximele nu vor depăși 31°C, prognoza arată că de mâine temperaturile vor începe să crească, atingând între 30 și 33 de grade Celsius. De luni, se așteaptă revenirea caniculei, cu maxime ce pot ajunge la 35-36 de grade Celsius și chiar 38 de grade Celsius pe parcursul săptămânii viitoare.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Conform RTV, sunt anunțate următoarele temperaturi pentru regiunile următoare:

  • Suceava: Maxima de 22°C astăzi.
  • Baia Mare: Temperaturile vor atinge între 25 și 27°C.
  • Timișoara și Cluj-Napoca: Se vor înregistra 24°C.
  • Galați: Maxima va fi de 27°C.
  • București: Temperaturile vor fi între 29 și 30°C, cu vreme frumoasă.

Cum va fi vremea sâmbătă, 15 iunie

Sâmbătă, 15 iunie, vremea va fi însorită, cu intensificări ale vântului în sudul și sud-estul țării, unde rafalele pot atinge 50 km/h.

Citește și: Meteorologii Accuweather anunță ploi în majoritatea zonelor țării: Cum va fi vremea în țară vineri, 14 iunie 2024

În concluzie, România se pregătește pentru un nou episod de căldură intensă, iar cetățenii sunt sfătuiți să ia măsuri de precauție pentru a face față temperaturilor extreme prognozate pentru săptămâna viitoare.