Nicolae Stanciu a renunțat la tricoul cu numărul „10” pentru o cauză nobilă. Căpitanul naționalei a ales să îmbrace tricoul în care Olimpiu Moruțan ar fi trebuit să joace la EURO 2024

Autor: Andrei Costanda

Nicolae Stanciu a ales să îmbrace tricoul cu numărul „21” pe care Olimpiu Moruțan ar fi trebuit să-l poarte la EURO 2024.

Sursa: Inquam Photos / Ștefan Constantin & Instagram / Echipa națională a României

Nicolae Stanciu a făcut un gest emoționant oferindu-i tricoul său lui Olimpiu Moruțan, după ce a marcat un gol spectaculos în meciul cu Ucraina, în semn de solidaritate și respect.

Într-un meci istoric pentru echipa națională a României, Nicolae Stanciu a făcut un gest remarcabil imediat după victoria spectaculoasă împotriva Ucrainei.

Gesturi demne de banderola de căpitan din partea lui Nicolae Stanciu

Căpitanul României a decis să îi ofere tricoul său de joc colegului său Olimpiu Moruțan, care nu a putut participa la EURO 2024 din cauza unei accidentări grave la tendonul lui Ahile.

Moruțan ar fi trebuit să poarte tricoul cu numărul 21 la turneu, însă această accidentare l-a ținut pe margine.

Nicolae Stanciu a renunțat la numărul său obișnuit, 10, pentru a i-l oferi lui Ianis Hagi, un alt jucător cheie al echipei, iar el a preluat tricoul cu numărul 21, arătând astfel un gest de mare respect și solidaritate față de colegul său. Această decizie reflectă unitatea și spiritul de echipă care domnește în cadrul naționalei României.

Meciul cu Ucraina a fost unul de neuitat pentru România, mai ales datorită golului fabulos marcat de Stanciu, care a adus echipei o victorie importantă și o șansă mare de calificare în fazele eliminatorii. După meci, Stanciu, într-un gest de camaraderie și susținere, i-a dăruit tricoul său lui Moruțan, arătând astfel că echipa este unită și solidară, chiar și în momentele dificile.

Pe rețelele de socializare, gestul lui Stanciu a fost întâmpinat cu admirație și emoție.

„Gest de CĂPITAN! Nicu i-a oferit tricoul în care a marcat primul gol la un turneu final lui Olimpiu Moruțan!”, a fost mesajul care a însoțit imaginea celor doi jucători, stârnind numeroase reacții pozitive din partea fanilor și a comunității fotbalistice.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Românii pot fi despăgubiți în urma furtunilor violente! Ce condiții trebuie să îndeplinească cei ale căror locuințe au suferit pagube

Citește și: Controverse și clarificări în jurul introducerii unei „săli de detenție” în școlile din România pentru elevii care perturbă orele de curs

Nicolae Stanciu, omul meciului

Nicolae Stanciu, căpitanul naționalei României, a oferit o declarație emoționantă după meci. El a subliniat importanța victoriei echipei și a mulțumit suporterilor pentru sprijinul acordat.

„Cred că după nașterea fetițelor mele, aceasta este cea mai fericită zi din viața mea și a colegilor mei. Ce am trăit astăzi nu se mai poate repeta. E de neegalat. Vreau să le mulțumesc suporterilor pentru ceea ce ne-au făcut să simțim astăzi, la intonarea imnului, e doar odată în viață.

Sper că azi le-am făcut o bucurie. Am jucat pentru țara noastră, pentru România. Nu este important că am marcat eu. Importantă este victoria echipei!

Mă bucur că mi-a ieşit astăzi, am zis că pentru mine nu e important să fiu pe lista marcatorilor. Tot ce îmi doresc e ca echipa naţională să aibă victorii. Nu ne interesează cine este marcatorul , a declarat Stanciu la PRO TV.

Victoria României vine la o zi după ce selecționerul Edward Iordănescu a împlinit 46 de ani, oferind astfel un cadou neașteptat și memorabil. Meciul a fost urmărit din tribune de zeci de mii de suporteri români, care au creat o atmosferă electrizantă și au susținut echipa pe tot parcursul jocului.