Spania și Italia se vor duela în primul „derby” de la Euro 2024

Author: Lavinia Medrea

Spania și Italia au șansa de a-și asigura locul în fazele eliminatorii ale Euro 2024 în meciul de joi seară.

Ambele echipe au demarat cu dreptul campania din Germania, obținând victorii în meciurile de deschidere, iar o a doua victorie le-ar garanta deja prezența în optimile de finală.

Bookmakerii îi văd favoriți pe elevii lui Luis de la Fuente, pentru a căror victorie au stabilit o cotă de 2.20, la Superbet. De cealaltă parte, „Azzurri” au o cotă de 3.50 pentru a obține toate cele 3 puncte în partida de la Gelsenkirchen, informează BlogdePariuri.ro. Chiar și așa, forțele sunt comparabile, iar partida se anunță a fi una dintre cele mai spectaculoase din faza grupelor.

Spania, victorie categorică în meciul de debut

Spania a demonstrat o formă impresionantă în victoria împotriva Croației, marcând 3 goluri în prima repriză și practic, asigurându-și victoria în doar 45 de minute.

Echipa condusă de Luis de la Fuente a terminat pe primul loc în Grupa A din preliminarii, cu patru puncte avans față de locul doi, Scoția, acumulând șapte victorii din opt meciuri.

Forma recentă a Spaniei este, de asemenea, impresionantă, „La Roja” suferind o singură înfrângere în ultimele 13 meciuri internaționale, din toate competițiile. Aceasta înfrângere a venit într-un meci amical împotriva Columbiei, pierdut cu 1-0. În rest, Spania a înregistrat 11 victorii, inclusiv un succes cu scorul 2-1 împotriva Italiei în Liga Națiunilor, în iunie, anul trecut.

Italia, revenire spectaculoasă în fața Albaniei

Pentru Italia, drumul spre victorie a fost mai dificil. Echipa antrenată de Luciano Spalletti a fost surprinsă de Albania, care a deschis scorul după doar 23 de secunde. Cu toate acestea, „Squadra Azzurra” a reușit să revină rapid și să marcheze 2 goluri înainte de pauză, scor care s-a menținut neschimbat până la finalul meciului.

Italia a terminat pe locul doi în Grupa C din preliminarii, la egalitate de puncte cu Ucraina, dar având un golaveraj superior. Forma recentă a italienilor este, de asemenea, destul de solidă: aceștia au suferit o singură înfrângere în ultimele 12 meciuri, perioadă în care au obținut 8 victorii. În 7 dintre ultimele 11 meciuri, ambele echipe au reușit să marcheze, indicând faptul că defensiva italienilor, care în mod tradițional era principalul lor atu, nu mai este punctul lor forte.

Situația echipelor înainte de confruntare

Căpitanul Spaniei, Alvaro Morata, a fost nevoit să părăsească terenul în a doua repriză împotriva Croației, dar a declarat după meci că a fost vorba doar de o lovitură ușoară. Rodri a fost și el schimbat spre finalul meciului, dar Luis de la Fuente a sugerat că a fost mai degrabă o măsură de precauție, din cauza oboselii.

Aymeric Laporte nu a fost implicat în primul meci din cauza unei probleme musculare, și rămâne de văzut dacă va reveni la timp pentru a-i contesta locul lui Nacho în centrul apărării.

Pentru Italia, Nicolo Barella a oferit un impuls important prin prezența sa în meciul de deschidere împotriva Albaniei, trecând cu bine peste acest meci fără probleme. Nicolo Fagioli a fost absent din cauza unei lovituri la fibulă, dar se pare că are o problemă gravă și este posibil să fie disponibil pentru meciul cu Spania.

Confruntarea de pe arena AufSchalke, care va începe joi, 20 iunie, de la ora 22:00, promite un spectacol total, având în vedere forma recentă a ambelor echipe și miza ridicată a jocului.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.