Alertă! Acest deținut a evadat de la Penitenciarul Poarta Albă! Este vorba de un recidivist în vârstă de 26 de ani

Autor: Laura Macovei

Alertă! Acest deținut a evadat de la Penitenciarul Poarta Albă. Este vorba de un recidivist în vârstă de 26 de ani

Sursa: focuspress.ro

Unul dintre deținuții Penitenciarului Poarta Albă a evadat miercuri, 19 iunie și a pus autoritățile din Constanţa în stare de alertă.

Deținutul evadat este Ilie Cosmin Cataramă, un recidivist din Piatra Neamț, în vârstă de 26 de ani, care executa o pedeapsă privativă de libertate.

Ilie Cosmin Cataramă a comis mai multe infracțiuni

Ilie Cosmin Cataramă era condamnat la închisoare pentru o serie de infracțiuni, inclusiv sustragerea de la executarea unei pedepse de 2 ani și 5 luni de închisoare. Condamnarea sa a fost determinată de infracțiuni legate de regimul circulației rutiere și influențarea declarațiilor.

Ultimul domiciliu cunoscut al acestuia a fost în comuna Borea, județul Călărași.

Potrivit documentelor judiciare, Cataramă a locuit o perioadă la Alexandru Beşu, care deține o stână în comuna Mărgineni. În noaptea de 5 spre 6 august 2019, Cataramă a furat mașina lui Beşu din curtea acestuia, a condus-o fără permis și ulterior a incendiat-o pe un câmp de la marginea localității.

Pentru aceste fapte, el a fost reținut, arestat și apoi plasat sub control judiciar.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Condamnare pe viață și daune de 500.000 euro pentru bărbatul care și-a ucis fosta iubită

În lunile noiembrie 2019 și februarie 2020, după ce a părăsit ferma lui Beşu, Cataramă l-a amenințat pe acesta cu incendierea casei, animalelor și a furajelor, încercând să-l constrângă să își retragă plângerea referitoare la furtul și distrugerea mașinii. Amenințările au fost transmise telefonic, cu număr ascuns, prin SMS sau prin intermediari.

Prin sentința de condamnare, instanța i-a interzis lui Ilie Cosmin Cataramă, timp de doi ani după rămânerea definitivă a hotărârii, să se apropie la mai puțin de 100 de metri de Alexandru Beşu, locuința acestuia, locurile în care Beşu desfășoară activități sociale

și să comunice cu el.

Avertisment către populație

Autoritățile au declanșat imediat operațiuni de căutare și capturare a evadatului. Populația este rugată să ofere orice informație relevantă despre locul în care s-ar putea afla Ilie Cosmin Cataramă și să evite contactul direct cu acesta, considerat periculos.

„Vă informam faptul că astăzi, în jurul orei 12.30 un deținut a părăsit punctul de lucru.

Numele acestuia este Cataramă Ilie Cosmin, condamnat la 2ani și 5 luni pentru infracțiunea de Influențarea declarațiilor. In vederea capturării acestuia, au fost dispuse masurile specifice, au fost formate echipe de căutare, s-a dispus alarmare unității și a fost informată ADMINISTRAȚIA NAȚIONALĂ A PENITENCIARELOR precum si IPJ CONSTANȚA și IPF. Deținutul are înălțimea de 166 cm, statura atletica, ochi căprui, față ovala,ten deschis, par negru, sprâncene arcuite, tatuaje mana stânga și gat iar la momentul părăsirii punctului de lucru purta tricou negru, șapcă neagră, blugi 3/4 și adidași verzi marca Puma", au

transmis autoritățile, potrivit focuspress.ro.