Durere fără margini pentru părinții tânărului ucis de Mario Iorgulescu: „Nu există așa ceva” Mario scapă de condamnarea la 14 ani de închisoare

Autor: Laura Macovei

Durere fără margini pentru părinții tânărului ucis de Mario Iorgulescu: „Nu există așa ceva” Mario scapă de condamnarea la 14 ani de închisoare

Sursa: observator/arhivă

Mario Iorgulescu scapă de condamnarea la 14 ani de închisoare pentru că a omorât un bărbat când conducea beat şi drogat. Avocații au cerut ca procesul să fie rejudecat.

Mario Iorgulescu nu mai este în ţară de aproape cinci ani. La o lună după accident, familia l-a transferat la o clinică din Italia şi refuză să îl aducă în România, pentru că ar avea afecţiune psihică netratabilă.

Mario Iorgulescu a ucis un tânăr de 24 de ani într-un accident

Mario Iorgulescu trebuia să execute o pedeapsă de 13 ani şi 8 luni de închisoare după accidentul tragic din septembrie 2019, când a ucis un tânăr de 24 de ani, tată a doi copii.

Iorgulescu a condus sub influenţa alcoolului şi a drogurilor, a trecut pe roşu şi a lovit maşina victimei cu o viteză de peste 160 de kilometri pe oră, fără a încerca să frâneze. În ciuda gravităţii faptelor, Mario Iorgulescu nu a petrecut nicio zi în arest, familia sa reuşind să-l scoată rapid din ţară.

La cinci ani după tragedie, tatăl victimei se confruntă cu disperarea adusă de ultima decizie judecătorească.

Iulian Vicol, tatăl lui Dani Vicol: Nu există așa ceva. Aș putea să mă uit pe un bloc, să mă arunc de acolo...ce să fac?

Curtea Supremă a admis recursul în casaţie şi a trimis dosarul lui Mario Iorgulescu înapoi la Curtea de Apel pentru rejudecare. Acest nou proces poate duce la trei scenarii posibile: o pedeapsă mai mică, schimbarea încadrării juridice din omor în ucidere din culpă, sau chiar achitarea pe motiv că Iorgulescu ar suferi de probleme psihice. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Mario Iorgulescu scapă de condamnare

Pentru părinţii lui Dani Vicol, victima lui Mario Iorgulescu, fiecare şedinţă de judecată a fost o tortură prelungită.

Raportul toxicologic a arătat că Mario Iorgulescu consumase alcool şi cocaină înainte de a urca la volan, însă avocaţii acestuia au contestat rezultatele de la început. 

Citește și: Scenariul prin care Mario Iorgulescu ar putea scăpa de condamnarea de 13 ani de închisoare: Judecătorii au decis amânarea procesului

„Avem de-a face cu o persoană căreia i s-a descoperit o anumită afecţiune a lobului frontal care va putea fi exploatată în sensul în care nu putea să răspundă penal la momentul faptei", spune Virgil Boglea, avocatul lui

Mario Iorgulescu.

„De 5 ani duc o viață foarte grea. N-am ce să spun în cuvinte. În primul rând, nu neapărat pentru mine, ci pentru copilul meu că l-a băgat în pământ nevinovat", mărturiseşte mama lui Dani Vicol, potrivit Observator.