Nicolae Lupescu a fost tatăl lui Ionuț Lupescu, fiind modelul pe care acesta l-a avut în viață atunci când a venit vorba de cariera în fotbal. Tatăl lui Ionuț Lupescu a jucat la Campionatul Mondial de Fotbal din Mexic, din 1970, și a primit Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a. Cu toate acestea, Nicolae Lupescu a regretat că s-a apucat de acest sport din cauza durerilor insuportabile pe care le avea.
Tatăl lui Ionuț Lupescu a regretat că a jucat fotbal
Nicolae Lupescu a fost un jucător important pentru România în anii 1970,atunci când a făcut parte din clubul de fotbal Rapid timp de 12 ani. Acesta își amintea cum primele sale tehnici de fotbal au fost învățate pe Șoseaua Antiaeriană, unde s-a născut, iar cel mai bine a putut să își descopere talentul în piciorul gol, astfel încât să simtă mingea cu adevărat.
Deși acesta a adus titluri importante pentru România, Nicolae Lupescu a realizat după mai mulți ani că Rapidul l-a uitat și și-ar fi dorit ca tipul petrecut la Rapid să fie înlocuit cu o altă echipă, precum Steaua sau Dinamo, unde ar fi fost apreciat la adevărata sa valoare. După o carieră în fotbal, Nicolae Lupescu a mărturisit că a rămas doar cu problemele de sănătate și o pensie de 1.000
de lei, până în momentul în care s-a stins din viață.Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Cu trei ani înainte de a se stinge din viață, tatăl lui Ionuț Lupescu a spus că regretă că s-a apucat de fotbal din cauza durerilor pe care le avea. „Nu, n-aş mai juca fotbal. Noi am jucat, mult timp, cu crampoane din piele, cu cuie. Mă dor picioarele de nu mai pot. Am jucat în gheţărie, în zăpadă, fără recuperare. Mă dor de nu mai pot. Uneori nici nu le mai simt.
Regretă Ionuț Lupescu că a jucat fotbal?
Nicolae Lupescu a fost un adevărat exemplu pentru Ionuț Lupescu, ce și-a dedicat viața fotbalului.
Cu toate acestea, în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, acesta a fost întrebat dacă împărtășește aceleași sentimente ca tatăl său, referitor la fotbal.„Nu, niciodată. Dimpotrivă, nici nu pot să îmi imaginez altceva decât fotbal, dar îl înțeleg pe tata foarte bine, în ceea ce privesc durerile pentru că și eu am aceeași problemă dimineața, de la gleznă până la umăr, sus și până la șira spinării și mă dor toate. Îmi trebuie câteva minute până mă îndrept. Sportul profesionist, nu numai fotbalul, nu este sănătate. Sportul pe care dacă îl practicați ca amator de 2-3 ori pe săptămână într-o sală de gimnastică sau alergare, ăla este într-adevăr întreținere, sănătate pentru corp. Sportul propriu-zis, indiferent care este, de fapt rămâi cu sechele și de aceea lumea trebuie să înțeleagă că viața de sportiv profesionist este foarte scurtă și atunci fiecare încearcă să reușească să găsească soluții să câștige cât mai bine și cât mai mult. E simplu.”, a declarat Ionuț Lupescu în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”.