Reguli pentru probele scrise ale examenului de Bacalaureat. Calendarul susținerii probelor

Autor: Bianca Vidoi

Reguli pentru examenul de Bacalaureat 2024

Sursa: freepik

Elevii ce termină clasa a XII-a se apropie de cel mai important examen al viitorului lor, Bacalaureatul sau examenul maturității.

Începând cu data de 17 iunie 2024, elevii ce au finalizat clasa a XII-a au început să susțină competențele lingvistice și digitale, iar la începutul lunii iulie, aceștia se pregătesc pentru a susține probele scrise ale examenului de Bacalaureat. Emoțiile încep să apară, iar elevii încep să se informeze cu privire la regulile pe care trebuie să le urmeze la probele scrise.

Reguli pentru probele scrise ale examenului de Bacalaureat

La începutul lunii iulie o să aibă loc probele scrise ale examenului de Bacalaureat, iar elevii fac ultimele pregătiri pentru această perioadă stresantă din viața lor, asigurându-se că au asupra lor toate rechizitele și documentele necesare pentru zilele în care se susțin examenele scrise. În cele trei zile de susținere ale probelor scrise ale examenului de Bacalaureat, elevii trebuie să se prezinte în sălile în care sunt repartizați la ora 08:30, alături de cartea de identitate pentru a putea fi legitimați.

Înainte de a intra în sala de examen, elevii trebuie să își lase telefoanele mobile, culegerile, manualele, notiţele, însemnările etc., precum şi orice mijloace electronice de calcul sau de comunicare, poșetele/gențile într-o sală de depozitare, unde vor primi o pungă în care să își pună toate bunurile și o declarație în care să își noteze numele, prenumele și obiectele pe care le depozitează.

Citește și: Ce ajutor de șomaj primesc absolvenții de liceu care nu merg la facultate: Ce documente trebuie depuse pentru a putea primi indemnizația timp de 6 luni

Elevii trebuie să aibă asupra lor pixuri sau stilouri cu cerneală albastră. Pentru executarea schemelor şi a desenelor pot folosi şi creion, iar elevii ce susțin probele scrise la Matematică şi Geografie pot folosi instrumente de desen. Cei ce termină clasa a XII-a au la dispoziție 180 de minute sau 3 ore pentru a rezolva subiectele primite.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Candidații examenului de Bacalaureat trebuie să știe că este interzis să „comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicarea între ei sau cu exteriorul”, prevede Ministerul Educației, iar elevii ce nu se conformează sunt eliminați de la proba în cauză.

În cazul în care candidații observă că au făcut o greșeală și își doresc să își schimbe răspunsul, atunci trebuie să taie răspunsul greșit cu o linie orizontală.

Calendarul susținerii probelor

  • 1 iulie 2024: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • 2 iulie 2024: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 4 iulie 2024: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 5 iulie 2024: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

8 iulie 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00 – 18.00

9 – 11 iulie 2024: Rezolvarea contestațiilor

12 iulie 2024: Afișarea rezultatelor finale