Suma incredibilă pe care trebuie s-o scoți din buzunar pentru un șezlong pe litoralul românesc! Românii sunt revoltați: „Pentru cei care se plâng că sunt scumpe șezlongurile în Grecia”

Autor: Diana Ghita

Prețurile șezlongurilor au sărit în aer

Sursa: Pexels.com

O postare recentă pe Facebook, realizată în grupul de Facebook „Forum Grecia”, a stârnit numeroase reacții și discuții referitoare la prețurile șezlongurilor pe litoralul românesc.

Într-o imagine atașată postării, un membru al grupului a prezentat un bon fiscal din stațiunea Neptun, din județul Constanța, în care este evidențiat costul ridicat al unui șezlong, care costă 60 de lei de persoană.

Românii sunt revoltați de prețurile șezlongurilor de pe litoralul românesc

Membrul grupului a vrut să arate, prin respectiva postare, că prețurile șezlongurilor de pe litoralul românesc nu sunt cu mult diferite de cele din Grecia. Bonul fiscal arată un total de 120 de lei pentru două șezlonguri închiriate pe data de 6

iulie 2024, fiecare la prețul de 60 de lei.

„Nu este poză din Grecia, este din România... Asta pentru cei care se plâng că sunt scumpe șezlongurile în Grecia. Scuze pentru off topic”,  a scris interanutul în descrierea imaginii cu bonul fiscal care i s-a tăiat pentru două șezlonguri, pe plaja din Neptun.

Citește și: Cât a ajuns să coste un simplu croissant în Vama Veche! Turiștilor nu le vină să creadă cât trebuie să plătească pentru un tub de chipsuri

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire

Prețul, într-adevăr, este același cu cel al unui șezlong în Grecia, întrucât într-o postare făcută în urmă cu fix o lună de pagina de călătorii „Aventurescu”, echipa a dezvăluit că un șezlong se închiriază cu 12 euro (n.r. echivalentul a 60 de lei românești) în Hanioti, Halkidiki. Însă, în ciuda acestui aspect, pentru mulți turiști, Grecia rămâne o destinație preferată datorită raportului calitate-preț favorabil.  

Prețurile ridicate pot influența negativ turismul 

Postarea utilizatorului de pe „Forum Grecia” a generat 373 de reacții și 21 de distribuiri în doar 15 ore, semn că subiectul este unul de interes pentru mulți dintre membrii grupului. Numeroasele reacții ale utilizatorilor arată că există o preocupare reală cu privire la costurile vacanțelor pe litoralul românesc.

Prețurile din stațiunile de la malul Mării Negre au fost întotdeauna un subiect de discuție, mai ales în sezonul estival, când numărul de turiști este unul ridicat.

Costul de 60 de lei pentru un șezlong poate părea exagerat pentru unii turiști, însă este important de menționat că prețurile variază în funcție de locație, facilități și perioada din sezon.

Citește și: Gyros la 2.5 euro! Cât costă o cafea sau un șezlong în Grecia, în 2024. Locul în care prețurile sunt mai mici decât anul trecut

Cu toate acestea, prețurile ridicate pot influența percepția generală a turiștilor despre litoralul românesc. În timp ce unii pot considera prețurile acceptabile pentru facilitățile oferite, alții pot fi descurajați și pot alege alte destinații mult mai convenabile.