Un nou cutremur astăzi în România! Ce magnitudine a avut și în ce zone a fost resimțit

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 07 iul 2024, 14:05

România a fost lovită de un nou cutremur

Sursa: Pexels.com

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a raportat un nou cutremur în Zona Seismică Vrancea, produs în dimineața zilei de 7 iulie 2024.

Seismul din zona Vrancea, cu o magnitudine de 2.6 pe scara Richter, a avut loc la ora 08:36:36 (ora locală a României) și s-a produs la o adâncime de 84,3 kilometri.

Citește și: Cutremur astăzi în România! Ce magnitudine a avut și unde a fost resimțit

Conform INCDFP, cutremurul a fost resimțit în apropierea următoarelor orașe: 51 km vest de Focșani, 55 km nord-vest de Buzău, 65 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 72 km est de Brașov și 83 km nord-est de Ploiești.

Acesta este al treilea cutremur consecutiv din acest weekend, toate produse în aceeași zonă seismică. Primul cutremur a avut loc pe 5 iulie 2024, la ora 22:54:52, cu o magnitudine tot de 2.6 și la o adâncime de 109,1 kilometri. Acesta a fost resimțit la: 45 km vest de Focșani, 46 km nord de Buzău, 75 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 81 km est de Brașov și 82 km nord-est de Ploiești.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Ce pensie are Monica Tatoiu și pe ce cheltuie banii. “Eu nu le-am cu pusul deoparte. Nu stau la hoteluri de cinci stele. Merg la second-hand.”

România a fost lovită de numeroase cutremure, în ultima perioadă

Al doilea seism s-a produs sâmbătă, pe 6 iulie 2024, la ora 01:35:51. Acesta a avut o magnitudine de 3.0 și o adâncime de 124,5 kilometri. Potrivit sursei citate anterior, acesta a fost simțit în proximitatea următoarelor orașe: 31 km vest de Focșani, 62 km nord de Buzău, 78 km est de Sfântu-Gheorghe, 90 km sud-vest de Bârlad, 91 km est de Brașov și 95 km sud de Bacău.

În total, în prima săptămână a lunii iulie, România a fost lovită de șase cutremure de slabă intensitate, cu magnitudini cuprinse între 2 și 3.4 pe scara Richter. Aceste evenimente seismice, deși slabe, scot în evidență activitatea tectonică constantă din zona Vrancea, una dintre cele mai active regiuni seismice din Europa.

Citește și: Un nou cutremur a avut loc vineri noaptea în România: La ce adâncime s-a produs și ce magnitudine a avut

Monitorizarea continuă și informarea publicului rămân esențiale pentru gestionarea riscului seismic și pregătirea populației pentru eventualele cutremure viitoare.