Transformarea unei băi vechi cu obiecte sanitare moderne

Author: Ana Filip
Actualizat: 11 iul 2024, 12:44

Vrei să conferi băii vechi un aspect în ton cu tendințele? Proiectele de renovare reprezintă pentru mulți adevărate provocări pentru că implică timp, resurse și multă atenție la detalii. Însă, orice spațiu poate fi modificat cu ușurință dacă abordezi viziunea corectă și tehnicile potrivite de lucru.

Există câteva aspecte esențiale care te pot ajuta să obții rezultatele dorite în materie de armonie vizuală și funcționalitate. Descoperă pe toate în rândurile de mai jos!

Cum modernizezi rapid o baie veche

De la alegerea corectă a gamei de obiecte sanitare până la definitivarea cromaticii, fiecare detaliu contează când vine vorba de amenajarea băii. Dacă îți dorești ceva modern, care să atragă atenția și să ofere în același timp senzația de familiaritate, există câteva recomandări:

  • Gândește-te la funcționalitate - Înainte de a începe căutarea produselor potrivite pentru noua baie, evaluează preferințele fiecărui membru al familiei. Poate, între timp, a apărut și un copil, așa că deciziile pe care urmează să le iei trebuie să fie bine documentate. Alege o cabină de duș cu funcții de ultimă generație și un lavoar la o înălțime confortabilă.
  • Pune accent pe calitate - Dacă prima încercare de amenajare a spațiului a fost făcută pe repede-înainte, a doua trebuie să respecte chiar și cele mai fine reguli. Așadar, alocă mai mult buget pentru achiziționarea pieselor de mobilier. Investește în materiale rezistente la utilizare intensă în medii umede și finisaje delicate, care să vină în completarea designului.
  • Integrează sisteme de iluminat moderne - Renunță la clasicele aplice și lustre care nu exprimă nimic. Optează, în schimb, pentru soluții mai practice, dar care pot aduce o pată de culoare băii. Benzile led în jurul oglinzii sunt din ce în ce mai apreciate. De asemenea, plafonierele în forme geometrice pot crea efecte vizuale interesante.

Inspirație pentru renovare

Vrei o baie demnă de revistele de profil, dar ai rămas în pană de idei? Iată câteva surse de inspirație:

  • Înlocuiește cada cu modelele noi de cabine duș pentru că sunt mai practice și mai versatile. Nu ocupă mult spațiu și nici nu limitează soluțiile creative pentru depozitare. Dacă îți dorești ceva simplu, dar de impact, optează pentru paravane minimaliste din sticlă securizată.
  • Renunță la faianța plictisitoare în modele înflorate și adaugă un tapet personalizat, care să prezintă fie un peisaj, fie o formă abstractă. Camera își va schimba instant vibe-ul. Ai grijă, totuși, să le alegi pe cele rezistente la umiditate și care impresionează prin finisajele durabile.
  • Folosește spațiul vertical. Instalează rafturi suspendate sau dulapuri multifuncționale cu oglindă integrată. Alege organizatoare pentru sertare și coșuri pentru a maximiza spațiul de depozitare. În ultimul timp, suporturile mate pentru periuțele de dinți sau produsele de îngrijire au căpătat o popularitate sporită.
  • Pune mai mult accent pe obiectele decorative. Lasă-ți imaginația să lucreze și bucură-te de rezultatele finale. În 2024, sustenabilitatea a devenit un element cheie în proiectele de design interior. Poți aduce natura mai aproape de tine prin integrarea ghivecelor cu plante și mixarea luminii artificiale cu cea exterioară.
  • Alege o nouă chiuvetă baie. Înlocuiește clasicul model dreptunghiular cu un lavoar inedit, montat direct pe blat. Va schimba total estetica și ambientul. Este o variantă foarte practică și este disponibilă într-o gamă diversificată de nuanțe și materiale. În cazul în care plănuiești extinderea familiei, poți achiziționa un lavoar dublu.

Renovarea băii nu a fost nicicând mai ușoară. Sfaturile de mai sus te vor ajuta mai mult ca sigur să reconfigurezi întregul design și să obții o atmosferă relaxantă. Însă, nu uita să mizezi întotdeauna pe calitate și să înlocuiești piesele de care nu mai ai nevoie.

Aplică strategiile de mai sus și bucură-te de o transformare spectaculoasă!

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.

Mărturiile tulburătoare ale supraviețuitorilor masacrului care a ieșit la iveală după două luni! Sute de persoane au fost ucise în Africa de Vest: „Au ucis oameni toată ziua. Timp de trei zile am adunat cadavre”

Într-un atac extrem de violent care a zguduit Burkina Faso în luna august, până la 600 de persoane au fost ucise de militanți afiliați organizației teroriste Al-Qaeda, conform unei evaluări de securitate a guvernului francez.