Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a stins din viață la 94 de ani

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 19 iul 2024, 00:05

Bob Newhart a lăsat un mare gol în lumea cinematografiei

Sursa: Facebook Bob Newhart

Bob Newhart a încetat din viață la vârsta de 94 de ani, după cum a confirmat publicistul său joi. Renumitul entertainer a fost o prezență constantă pe ecranele de televiziune timp de decenii.

Bob Newhart a fost consacrat de rolul profesorului Proton, din serialul „The Big Bang Theory”. Vedeta filmelor „Elf” și „The Big Bang Theory” a murit la vârsta de 94 de ani și a lăsat un mare gol în sufletele fanilor.

Din ce cauză a murit Bob Newhart

Vestea decesului câștigătorului premiului Emmy a fost făcută publică pe 18 iulie. Newhart „a murit la locuința sa din Los Angeles”,

la un an după moartea iubitei sale soții, Virginia „Ginnie” Newhart, care a decedat în aprilie 2023. Cauza morții actorului nu a fost dezvăluită până în prezent, conform Mirror.

Newhart a devenit cunoscut la Hollywood în anii 1970, pentru rolul psihologului Robert Hartley în „The Bob Newhart Show”. De asemenea, a avut apariții recurente în popularul serial „The Big Bang Theory”. Deși a avut o carieră prolifică, nu a câștigat un premiu Emmy până în 2013, pentru rolul său ca Arthur Jeffries/ Profesor Proton în serialul lui Jim Parsons.

Citește și: Doliu în lumea cinematografiei! Celebra actriță franceză Anouk Aimée s-a stins din viață la vârsta de 92 de ani

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Cum i-a spus Mihai Albu fiicei sale despre boala nemiloasă cu care s-a confruntat? Momentul în care a ales să îi spună adevărul. „S-a panicat, mi-a spus să mă fac bine.”

Newhart a ajuns în lumina reflectoarelor la începutul anilor '60, când albumul său de monologuri, „The Button-Down Mind of Bob Newhart”, a devenit un bestseller. Albumul a ajuns pe primul loc în clasamentul Billboard Pop Album și este al 20-lea cel mai bine vândut album de comedie din istorie. Actorul a lansat și un album de continuare: „The Button-Down Mind Strikes Back!”.

Bob Newhart a fost o figură emblematică în lumea filmului

Bob a apărut în numeroase filme, printre care „Catch-22”, „In and Out”, „Legally Blonde 2” și „Elf”, unde l-a interpretat pe tatăl adoptiv al personajului jucat de Will Ferrell. De asemenea, regretatul actor a jucat rolul lui Merwin Wren în „Cold Turkey” (1971) și pe Bernard în filmul „The Rescuers Down Under” (1990). Acesta l-a mai interpretat și pe Tom Halliwell în „In and Out”. Starul a avut o apariție și în comedia de succes „Horrible Bosses”, alături de Jennifer Aniston și Jason Bateman.

În 1961, Bob Newhart a câștigat premiile Grammy pentru Cel Mai Bun Artist Nou, Cel Mai Bun Album al Anului și Cea Mai Bună Performanță de Comedie- Vorbită. Bob a fost nominalizat pentru Cel Mai Bun Album de Comedie în 1998 și Cel Mai Bun Album Vorbit în 2007. Ultima sa apariție a fost ca Bernard în „Once Upon a Studio”, însă a fost vorba de un audio arhivat.

Citește și: Nominalizările la Premiile Oscar în 2024. Care sunt cele mai bune filme ale anului?

Deși a primit numeroase nominalizări la premiile Emmy încă din anii '60, vedeta nu a câștigat un premiu până la rolul său din „The Big Bang Theory”. Starul de comedie a câștigat premiul Globul de Aur pentru Cel Mai Bun Star TV în 1962. Bob a fost căsătorit cu Ginnie, fiica actorului Bill Quinn, din 1963 până la moartea ei în 2023. Cei doi au împreună patru copiii: Jennifer, Courtney, Timothy și Robert.

 


În gala de duminică, lacrimile sunt cele care se năpustesc asupra concurenților din Casa Iubirii. Giuly, Robert, dar și Rebecca nu se mai pot abține și dau frâu liber sentimentelor apăsătoare. Patrick este în pericol de eliminare.