Vacanță tragică în Delta Dunării: Un copil de 3 ani s-a înecat în piscina unei pensiuni

Autor: Andrei Costanda

Un copil de 3 ani s-a înecat în piscina unei pensiuni din Delta Dunării

Sursa: PixaBay

Un copil de 3 ani și-a pierdut viața după ce a intrat nesupravegheat în piscina unei pensiuni din Delta Dunării, încheindu-și vacanța alături de familie într-un mod tragic.

Vacanța unei familii în Delta Dunării s-a transformat într-o tragedie de neimaginat după ce un copil de doar 3 ani a murit înecat în piscina pensiunii unde era cazat împreună cu părinții săi.

Copilul de 3 ani a murit după ce a fost lăsat nesupravegheat

Incidentul s-a petrecut când părinții l-au lăsat nesupravegheat pentru doar câteva clipe, timp suficient pentru ca micuțul să intre în apă și să nu mai reușească să iasă la suprafață.

Mama copilului a sunat disperată la numărul de urgență 112, solicitând ajutor medical de urgență. Echipele medicale s-au deplasat rapid la fața locului și au încercat să îl resusciteze pe copil timp de mai multe minute, însă toate eforturile au fost în zadar. Din nefericire, inima micuțului a cedat la scurt timp după începerea manevrelor de resuscitare.

„Copilul era deja în stop cardio-respirator.

S-au început manevrele de resuscitare, moment în care a ajuns şi elicopterul Constanţa. După continuarea manevrelor de resuscitare a fost declarat decesul”
, a declarat Radu Sicinschi, director medical al Serviciului de Ambulanță Județean Tulcea.

Citește și: „A făcut tot ce a putut ca să ne ducă pe piste greșite”. Cum a încercat să păcălească poliția criminalul din Brăila?

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”

Citește și: Premierul Marcel Ciolacu a anunțat un nou val de sprijin financiar pentru pensionarii cu venituri mai mici de 2000 de lei

Dosar penal deschis pe numele părinților

Polițiștii din cadrul Secției 1 de Poliție Rurală Tulcea au fost sesizați printr-un apel la Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență (SNUAU) la ora 18:00, de către o femeie de 33 de ani, despre faptul că un copil de 3 ani a intrat în piscina pensiunii și nu a mai ieșit la suprafață.

Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că sesizarea se confirmă. Copilul a fost scos din apă în stare de inconștiență și, deși echipajul de ambulanță a efectuat procedurile specifice de resuscitare, micuțul a fost declarat decedat.

„Polițiștii din cadrul Secției 1 de Poliție Rurală Tulcea au fost sesizați prin apel SNUAU la ora 18:00 de o femeie de 33 de ani că un copil de 3 ani a intrat în piscina pensiunii şi nu a mai ieşit la suprafaţă.

Polițiștii care au mers la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă. Minorul de 3 ani a intrat în apă nesupravegheat pentru o scurtă perioadă. A fost scos din apă în stare de inconștiență. Deși s-au efectuat procedurile specifice de resuscitare de către ambulanța ajunsă la fața locului, acesta a decedat”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea.

În urma acestei tragedii, poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și investighează circumstanțele în care s-a produs incidentul pentru a stabili cu exactitate responsabilitățile.