În urma ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, o scenă controversată a stârnit un val de critici și dezbateri intense pe rețelele sociale. Incidentul a implicat o masă de travestiți, dintre care unul purta o coroană pe cap și se afla în fața unui echipament de DJ. Respectiva scenă ar fi fost făcută pentru a imita celebra pictură murală a lui Leonardo da Vinci, „Cina cea de Taină”.
Ce mesaj a postat Dan Negru despre Jocurile Olimpice de la Paris
Printre cei care au reacționat la respectivul moment de la Jocurile Olimpice s-a numărat și Dan Negru, care, printr-o postare pe Instagram, a criticat vehement întreaga întâmplare, pe care o consideră a fi o lipsă de respect față de religie.
„Pffff… prea mult se vorbește despre maimuțărirea Cinei cea de Taină de la J.O. Asta era ținta: zgomotul. Doar că zgomotul nu dovedește nimic! Disprețul față de religie e demult în Franța! In 1789 la Revoluția Franceză o prostituată a fost pusă pe altarul Catedralei Notre Dame si proclamată Zeița Rațiunii. Cei care aveau atunci nume de sfinți au fost obligați să și le schimbe și duminica a fost desființată ca zi de odihnă. Franța e una din țările cu cei mai mulți atei din lume, cu religii batjocorite, oricare ar fi ele dar mai ales cu violență civilă ca niciunde în Europa.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Sau cum ar spune o epigramă de-a lor: «De la mărire la decădere/ Nu este decât un pas./ Până la mărire trece vreme,/ Pân-la decădere, nici un ceas». UPDATE- ne explică unii acum că tabloul era altul. Cică n-au vrut să-și bată joc de Iisus ci de vechii greci. Eu cred că de frica iureșului stârnit și a retragerii unor sponsori, organizatorii au căutat un tablou anonim și acu’ dau vina pe el… Pentru că asumarea presupune bărbăție.
Cum au reacționat internauții la postarea lui Dan Negru despre Jocurile Olimpice de la Paris
Postarea lui Dan Negru a primit numeroase comentarii. Majoritatea internauților l-au susținut pentru curajul de a vorbi deschis despre credința sa. Un utilizator a scris: „Dane, felicitări pentru că nu ți-e rușine să fii un martor al lui Cristos, Dumnezeu să te binecuvinteze! Pentru cei care cred că ceea ce se întâmplă în societatea actuală secularizată, este de neluat în seamă: «Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine”, zicea Iisus, ma întreb cum de nu sunt batjocorite toate celelalte «căi» care, și ele, duc la aceeași «divinitate»?”.
Citește și: Lovitură dură pentru România înainte de Jocurile Olimpice: O sportivă româncă a fost suspendată pentru dopaj
Totuși, au existat și opinii diferite, întrucât unii oameni au susținut că sceneta nu avea legătură cu „Cina cea de Taină”: Dar de unde și până unde ideea că acea scenetă a fost despre «Cina cea de Taină»? Festivitatea de deschidere a fost despre punerea în scenă a mai multor elemente din istoria Franței. Acel moment a fost o reinterpretare a tabloului «Festinul Zeilor» (Festin des Dieux) de Jan van Bijlert în 1635”.
Vezi această postare pe Instagram