Cum arată paturile „anti-intimitate” de la Jocurile Olimpice din Paris 2024. Sportivii se plâng că nu sunt deloc confortabile

Autor: Andrei Costanda

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din Paris 2024 a reaprins vechile discuții și știrile false, pe măsură ce zvonurile despre paturile din carton ale sportivilor au revenit pe rețelele sociale.

Paturile din carton au devenit virale pentru prima dată în 2021, după ce atletul american Paul Chelimo a postat pe X (Twitter), susținând că acestea au fost „concepute pentru a evita intimitatea între sportivi”.

„Patul va rezista doar greutății unei singure persoane pentru a evita situațiile care depășesc sportul”, scria Chelimo la acea vreme.

Cum arată paturile „anti-intimitate” de la Jocurile Olimpice din Paris

Din fotografii, paturile așa-numite „anti-intimitate” păreau fragile, și zvonurile au răspândit ideea că acestea ar fi fost proiectate să se prăbușească în cazul unei activități fizice intense sau dacă ar fi ocupate de mai multe persoane.

Mitul „patului anti-intimitate” a devenit rapid o legendă urbană digitală, fiind combătută de sportivi care postau videoclipuri în care săreau pe paturi pentru a demonstra durabilitatea acestora.

Anii de vârf ai pandemiei au fost un moment propice pentru răspândirea știrilor false, dar cumva, mitul a revenit pentru Jocurile Olimpice din Paris 2024.

Odată, sportivii au apelat la rețelele sociale pentru a expune adevărul banal- paturile sunt perfect rezistente și nu au fost niciodată concepute pentru a împiedica sportivii să fie intimi unul cu celălalt.

De fapt, paturile pot susține până la 200 de kilograme și au fost introduse ca o inițiativă ecologică, pentru a fi reciclate la sfârșitul jocurilor.

Citește și: Argint pentru Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin! România este pe locul 11 în topul națiunilor

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Citește și: Dana Budeanu, surprinsă alături de Sofia Vergara și Anastasia Soare pe Coasta de Azur. Cum au petrecut în vacanța de lux și ce ținute au purtat cele două românce

Cât de confortabile sunt aceste paturi

„Aceste paturi sustenabile sunt 100% fabricate în Franța și vor fi complet reciclate în Franța după Jocuri”, conform unui videoclip postat pe canalul oficial de YouTube al Jocurilor Olimpice.

Baza de carton a patului poate fi ajustată în lungime pentru a se adapta înălțimii fiecărui sportiv, iar salteaua este compusă din trei module care pot fi întoarse pentru a schimba fermitatea, în funcție de preferințele fiecărei persoane.

Conform mai multor sportivi, paturile nu sunt deosebit de confortabile, ceea ce a stârnit îngrijorări că un somn prost ar putea afecta performanțele lor, astfel că unii au luat măsuri proprii și și-au cumpărat topper-uri pentru saltea.

Irina Ringaci, o sportivă componentă a echipei Republicii Moldova, a prezentat paturile sportivilor într-un videoclip postat pe platforma TikTok. Ea a evidențiat că nu este foarte comod patul din materiale reciclabile, salteaua fiind o mare problemă, însă a eliminat zvonurile durabilității acestuia, evidențiind că poate susține până la 10 persoane.

Puteți urmări materialul în videoclipul de mai jos: