Nicu Covaci a murit la vârsta de 76 de ani. Anunțul trist a fost făcut de membrii trupei Phoenix

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 02 aug 2024, 22:57

Nicu Covaci a murit.

Sursa: Facebook: Nicu Covaci

Muzica românească este în doliu după vestea tragică a decesului lui Nicu Covaci, liderul legendar al trupei Phoenix. Anunțul a fost făcut de colegii săi de trupă, care au transmis un mesaj emoționant.

Nicu Covaci, solistul trupei Phoenix, a murit vineri seară. În vârstă de 76 de ani, Nicu Covaci se confrunta cu grave probleme de sănătate, după ce în luna martie a suferit o intervenție chirurgicală pe creier.

Citește și: Vești proaste despre starea de sănătate a lui Nicu Covaci. Membrii trupei Phoenix au făcut tristul anunț: „Lucrurile nu se îndreaptă deloc spre bine”

Nicu Covaci a murit

Solistul trupei Phoenix s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani după ce în urmă cu o zi, colegii de trupă au anunțat faptul că acesta nu mai poate comunica și că tratamentul de după operație nu s-a putut administra din cauza complicațiilor.

Citește și: În ce stare se află Nicu Covaci: „Veștile nu sunt bune” Membrii trupei Phoenix vin cu ultimele informații privind starea de sănătate a cântărețului

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

"De azi ne-așteaptă, Dincolo. Cel ce ne-a dat nume. Prin tot ce ne-a lăsat moștenire. Nicu Covaci este, de azi, pururi, nemuritor.”, a fost anunțul făcut de trupa Phoenix, pe pagina de Facebook.

Nicu Covaci a fost o figură centrală în muzica rock românească, cunoscut pentru talentul său excepțional ca și chitarist, compozitor și solist. Nicu Covaci a fost forța creativă din spatele trupei Phoenix, una dintre cele mai influente și iubite formații din România.

Trupa Phoenix a marcat generații întregi cu piese precum "Nunta", "Mugur de fluier" și "Andrii Popa", devenind un simbol al muzicii rock și al spiritului liber în vremuri dificile.

Nicu Covaci a fost operat pe creier

În vârstă de 76 de ani, Nicu Covaci a fost internat la Spitalul Județean Timișoara pe data de 22 martie, unde a trecut printr-o intervenție chirurgicală pe creier.

Problemele de sănătate ale cunoscutului artist au început să se manifeste la începutul lunii martie, când a experimentat amorțeli în zona feței.

Citește și: Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix, operat de urgență pe creier: „O intervenție chirurgicală delicată”. Care este starea de sănătate a artistului

În scurt timp, aceste simptome s-au agravat, conducând la dificultăți de vedere. Această situație l-a determinat să apeleze la un examen RMN, ale cărui rezultate au fost alarmante, indicând prezența unei tumori cerebrale.

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.