El este Dominic, copilul care s-a stins din viață la 1 an și 7 luni, după ce ar fi fost tratat de medici prin telefon: „Nu i-a făcut ce trebuia”. Familia acuză cadrele medicale de malpraxis

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 08 aug 2024, 19:33

Dominic s-a stins din viață la vârsta de un an și șapte luni.

Sursa: Facebook

Un caz deosebit de grav a stârnit revolta comunității din Calafat, după ce un copil în vârstă de 1 an și 7 luni a decedat din cauza unei bronhopneumonii, la doar două zile după internare.

Incidentul a avut loc la Spitalul Municipal Calafat, unde, potrivit plângerilor familiei, medicii ar fi fost acuzați de malpraxis, după ce l-ar fi tratat pe cel mic prin telefon. Potrivit informațiilor furnizate de Observatornews.ro, mai multe proteste au avut loc în fața spitalului.

Citește și: Destin tragic pentru un adolescent din Galați. Băiatul în vârstă de 16 ani și-a găsit sfârșitul în apele Siretului, după ce a plecat la scăldat cu prietenii

Dominic s-a stins din viață la vârsta de un an și șapte luni

Protestele au izbucnit în fața spitalului, unde peste 60 de persoane, printre care membri ai familiei și prieteni ai micuțului, au cerut răspunsuri și explicații. Potrivit celor relatate de mama copilului, băiețelul a fost adus la spital cu simptome de roșu în gât și tuse persistentă.

Citește și: Noi detalii în cazul celor doi copii spulberați de un adolescent de 16 ani, în Pantelimon! Fetiței de 7 ani i s-a replantat piciorul, însă fratele ei nu a putut fi salvat

Cu toate acestea, în ciuda stării precare a copilului, mama susține că medicii nu au efectuat investigații adecvate și au optat pentru un tratament superficial, inclusiv prin telefon, fără a-l trimite pe cel mic la spitalul din Craiova, notează sursa menționată anterior.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

„Am venit cu el la spital, a avut roşu în gât şi puţin la spate aşa mi-au zis. M-a internat la spital cu el şi nu i-a făcut ce trebuia la copil şi nu a vrut să mă trimită la Craiova cu el", a povestit Ileana Lişcă, mama copilului, pentru Observatornews.ro.

Familia și apropiații cer dreptate pentru Dominic

Bunicul copilului a povestit că, la cererea sa insistentă, medicii au efectuat o radiografie și au realizat gravitatea stării copilului, însă doar după câteva ore, micuțul a fost transferat la spitalul

din Craiova. Din păcate, transferul a fost tardiv, iar Dominic a decedat pe patul de la ATI.

"La insistenţele mele, trimiteţi copilul la Craiova, medicul de gardă a zis: ce, e copil de Craiova? I-au făcut o radiografie, atunci a văzut că e copilul grav şi undeva pe la 12:30- 1 l-a trimis la Craiova", a spus bunicul copilului, pentru sursa menționată anterior.

Citește și: „Luase și copilul să îl omoare” Detalii înfiorătoare despre crima de la Buzău! Bărbatul care și-a ucis soția din gelozie ar fi intenționat să-l omoare și pe copil

Familia îndurerată a depus plângeri oficiale atât la Colegiul Medicilor, cât și la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, invocând faptul că viața copilului ar fi putut fi salvată dacă intervențiile necesare ar fi fost realizate la timp. 

În paralel, conducerea Spitalului Municipal Calafat a anunțat deschiderea unei anchete interne pentru a verifica dacă procedurile și protocoalele de tratament au fost respectate. Managerul spitalului, Dorin Stelian Niţă, a recunoscut existența unor „semne de întrebare” legate de tratament și temporizarea transferului, subliniind că ancheta va clarifica circumstanțele acestui caz tragic.

"Sunt anumite semne de întrebare în ceea ce priveşte partea de tratament, partea de investigaţii şi temporizarea transferului spre o unitate superioară", a transmis Dorin Stelian Niţă, managerul spitalului din Calafat, pentru Observatornews.ro.