Majorarea medie a pensiilor va fi de aproape 27%, o veste importantă pentru milioane de pensionari care așteptau aceste ajustări. Astfel, 3,8 milioane de pensii cresc după recalculare, ceea ce reprezintă peste 82% din totalul pensiilor din România.
Citește și: Vești bune pentru milioane de români. A început alimentarea cardurilor de alimente. Cine sunt beneficiarii
Pensionarii vor primi mai mulți bani începând cu luna septembrie
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a confirmat că operațiunea de recalculare a pensiilor a fost finalizată cu succes. Aceasta a declarat că, odată cu această recalculare, nu vor mai exista situații în care pensionarii care au muncit la fel de mult să primească pensii diferite. În plus, ministrul a menționat că în noua lege a pensiilor a fost introdus un mecanism care asigură creșterea anuală a pensiilor, fără a genera un dezechilibru bugetar.
Această recalculare reprezintă un pas semnificativ în eforturile Guvernului de a corecta inechitățile din sistemul de pensii și de a asigura un trai decent pentru toți pensionarii din România.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
„Am finalizat recalcularea. Nu vor mai fi pensionari care au muncit la fel, dar au pensii diferite. Guvernul Ciolacu asigură creşterea sustenabilă şi continuă a pensiilor”, a afirmat Simona Bucura-Oprescu, în şedinţa de Guvern.
„Începem cu subiectul aşteptat de milioane de români, recalcularea pensiilor, care este una dintre marile priorităţi ale acestei guvernări. Alături de Ministrul Muncii şi preşedintele Casei Naţionale de Pensii Publice: ne asigurăm azi că totul este în grafic şi deciziile de recalculare pleacă vineri spre toţi pensionarii, conform planului. Iar creşterea medie a pensiilor este de aproape 27%”, a declarat, miercuri, în debutul şedinţei de Guvern, premierul Marcel Ciolacu.
Ce a transmis premierul Marcel Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că deciziile privind recalcularea pensiilor vor fi transmise către toți pensionarii începând de vineri, conform planului stabilit.
„Am eliminat pragul de 9,4% din PIB pentru cheltuielile cu pensiile, care ar fi putut duce la îngheţarea pensiilor până în 2070.