Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”

Autor: Diana Bostan

Trupul neînsuflețit al tatălui care și-a sacrificat viața pentru a-și salva fiica de șapte ani de la înec a fost găsit.

Sursa: Observatornews.ro

Tatăl care și-a sacrificat viața pentru a-și salva fiica a fost găsit vineri, 16 august, după două zile de căutări în apele stațiunii Jupiter.

După două zile de căutări intense, scafandrii au găsit trupul neînsuflețit al tatălui care și-a sacrificat viața pentru a-și salva fiica de șapte ani de la înec în stațiunea Jupiter, notează observatornews.ro.

Citește și: Un tânăr de 19 ani și-a găsit sfârșitul în lacul Colibița. Se afla cu prietenii la scăldat când s-a dezechilibrat și a căzut de pe ponton

Trupul neînsuflețit al tatălui care și-a sacrificat viața pentru a-și salva fiica a fost găsit

Tragedia a avut loc miercuri după-amiază, când bărbatul de 35 de ani a intrat în mare pentru a-și salva copilul, dar curenții puternici l-au tras în adâncuri, iar el nu a mai reușit să ajungă la mal.

Incidentul a avut loc într-o zonă periculoasă a stațiunii, unde salvamarii arboraseră steagul roșu, indicând interdicția de a intra în apă din cauza valurilor mari și a curenților puternici.

Fetița, prinsă în mijlocul curenților, a fost salvată de un turist care a reușit să o aducă la mal cu ajutorul unui colac de salvare, notează sursa menționată anterior.

Citește și: Și-a dat viața pentru a salva o fetiță de la înec: „Pe ea a salvat-o, dar el nu a mai ieșit” Bărbatul căutat în largul Mării Negre ar fi chiar tatăl fetiţei

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”

Tatăl, însă, epuizat de efortul de a o ține pe fiica sa la suprafață, a fost luat de valuri și nu a mai putut să se salveze. Martorii de pe plajă au asistat neputincioși la scenă, iar un tânăr a relatat că bărbatul a strigat după ajutor când și-a dat seama că nu mai avea puterea să iasă din apă.

„Ar fi luat-o valul şi la ceva timp nu a mai putut să o aducă şi a strigat după ajutor.

A venit un om, s-ar fi băgat un om cu colacul, a adus fetiţa la mal şi când să se ducă şi după el nu l-a mai văzut", a povestit un tânăr, potrivit observatornews.ro.

Bărbatul și-a salvat fiica, dar a plătit cu propria viață

Imediat după ce fetița a fost adusă la mal, salvamarii au început o amplă operațiune de căutare a tatălui.

Un elicopter SMURD a survolat zona, iar ambarcațiunile de salvare și scafandrii au brăzdat apele în speranța că vor găsi bărbatul. Din păcate, corpul său a fost recuperat abia după aproape 48 de ore de la tragedie.

Citește și: Un băiat de 13 ani s-a înecat în râul Buzău. Operațiunea de recuperare a durat mai bine de patru ore

Conform sursei menționate anterior, zona în care a fost găsit trupul este cunoscută pentru pericolele pe care le prezintă, valurile mari lovind cu putere atât apa, cât și stâncile. 

„Nu mai e de găsit, zona fiind foarte periculoasă pentru că se poate observa că valurile nu numai că lovesc cu foarte mare putere dar lovesc şi pietrele. Deci săracul poate a fost nu numai pus sub apă, dar şi lovit de pietre",  a spus un alt tânăr.