Transfăgărășanul este al doilea cel mai înalt drum ca înălțime din România, primul fiind Transalpina. Mii de turiști îl traversează în fiecare an, fiind surprinși de frumusețea pe care o oferă la fiecare pas. Curbele din care este formată șoseaua formează un nivel de dificultate ridicat pentru șoferi, motiv pentru care Transfăgărășanul este deschis doar câteva luni pe an. Iată când se închide Transfăgărășanul în 2024.
Când s-ar putea închide Transfăgărășanul în 2024
Transfăgărășanul este deschis aproximativ 4-5 luni pe an, din cauza riscurilor pe care le presupune traseul atunci când condițiile meteorologice sunt nefavorabile. Curbele din care este format reprezintă un plus pentru pasionații de adrenalină, însă și un factor de risc pentru participanții la trafic ce se bucură prea mult de viteză.
De cele mai multe ori, Transfăgărășanul își închide circulația la jumătatea lunii octombrie sau începutul lunii noiembrie, în funcție de vremea de afară.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Anul trecut s-a închis pe data de 6 noiembrie
Data de închidere a șoselei Transfăgărășan diferă de la an la an, în funcție de condițiile meteorologice anunțate, astfel că anul trecut circulația a fost restricționată începând cu data de 6 noiembrie 2023. În anul 2022, circulația pe Transfăgărășan a durat mai mult comparativ cu anul 2023, astfel turiștii s-au putut bucura de peisajele puse la dispoziție de șosea până la data de 17 noiembrie 2022.
Deși în ultimii doi ani circulația pe Transfăgărășan s-a închis în luna noiembrie, în anul 2021 aceasta a fost restricționată încă din luna octombrie, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Data de 25 octombrie 2021 a fost cea în care s-a închis circulația pe Transfăgărășan în urmă cu trei ani, potrivit romaniawow.com .
După închiderea drumului se mai poate urca doar până la kilometrul 104
Transfăgărășanul se închide pentru siguranța participanților la trafic, deoarece fenomenele meteorologice pot fi imprevizibile la altitudini ridicate, astfel pot să apară intensificări bruște ale vântului, apariția ceții dense în orice moment al zilei sau precipitații, arată un comunicat al Poliției Române.
Circulația pe Transfăgărășan este restricționată doar pe anumite sectoare de drum, astfel turiștii pot circula în continuare până la kilometrul 104 sau până la Complexul Turistic Piscul Negru, din direcția sudică, respectiv până
la Cabana Bâlea Cascada, aflată la kilometrul 131, din direcția nordică, potrivit autovit.ro.