Află ce sărbătoare este în calendarul ortodox pe 5 septembrie 2024! Data la care Biserica Ortodoxă îl pomenește pe Sfântul Proroc Zaharia, tatăl Sfântul Ioan Botezătorul.
Rugăciunea ajutătoare pe care este bine să o rostești pe 5 septembrie!
Calendar ortodox 5 septembrie 2024
Sărbătoare 5 septembrie. Sfântul Proroc Zaharia este sărbătorit în fiecare an pe data de 5 septembrie în calendarul ortodox.
Sfântul Proroc Zaharia a trăit în secolul I înainte de Hristos, în Palestina, iar pe parcursul vieții sale acesta a fost preot în templul din Ierusalim. Acesta a fost căsătorit cu Elisabeta, ce era sora mamei Sfintei Fecioare Maria. Sfântul Proroc Zaharia și Sfânta Elisabeta s-au rugat îndelungat ca Dumnezeu să le ofere un copil, iar după o lungă perioadă, un înger le-a dat vestea că cei doi vor avea un prunc.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Sfântul Proroc Zaharia nu l-a crezut pe înger atunci când i-a dat vestea, motiv pentru care nu a mai putut să vorbească până în momentul în care i-a oferit un nume copilului său.
Sfântul Ioan Botezătorul s-a născut cu câteva luni înaintea lui Mesia, iar împăratul din acea perioadă își dorea să îl ucidă pe Iisus Hristos, motiv pentru care a cerut uciderea tuturor copiilor sub 3 ani.Citește și: Zile de post în 2024. Când nu se fac nunți
Sfânta Elisabeta a decis să plece cu pruncul ei și să se ascundă, însă Sfântul Proroc Zaharia a fost nevoit să își continue viața la templu.
Sfântul Proroc Zaharia a fost găsit în acel loc de către ostașii trimiși de Irod, iar cum acesta nu a vrut să le spună unde este ascuns fiul său, aceștia l-au ucis pe Sfântul Prooroc Zaharia, înjunghiindu-l, potrivit pravila.ro. În această zi este bine ca oamenii să se roage puternic pentru ocrotirea copiilor.Sărbătoare 5 septembrie
Canon de rugăciune către Sfântul Proroc Zaharia, sărbătorit pe 5 septembrie în calendarul creștin
Apa trecând-o ca pe uscat și din răutatea Egiptului scăpând, israeliteanul striga: Mântuitorului și Dumnezeului nostru să-I cântăm.
Pomenirea proorocului Tău lăudând-o, mă rog să-mi ajute darul Duhului cu mijlocirea ta, grăind: să cântăm Mântuitorului și Dumnezeului nostru.
Aflându-se viața ta fără prihană, ai fost împodobit cu podoaba preoției și cu razele cele luminoase ale proorociei, grăitorule de cele Dumnezeiești, fericite.
Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh.
După Lege fiindu-ți capul luminat cu cunună, Sfinte Zaharia, ca un arătător de cele sfinte, grăiai: să cântăm Mântuitorului și Dumnezeului nostru.
Și acum și pururea și în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).
Fiind îmbrăcat cu haina cea lungă până la picioare, ca Aaron ai însemnat pe Fecioara care a odrăslit din rădăcina lui Iesei;pe Ceea ce a purtat în pântece pe Mântuitorul.