Calendar ortodox pentru ziua de 6 septembrie 2024: Minunea amintită în această zi de sărbătoare

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 05 sep 2024, 15:54

Minunea săvârșită de Sfântul Arhanghel Mihail în Colose

Sursa: doxologia.ro

Sărbătoare importantă în calendarul ortodox pe 6 septembrie 2024, atunci când creștinii ortodocși sărbătoresc Minunea săvârșită de Sfântul Arhanghel Mihail în Colose.

Află ce sărbătoare este în calendarul ortodox pe 6 septembrie 2024! Data la care Biserica Ortodoxă pomenește Minunea săvârșită de Sfântul Arhanghel Mihail în Colose.

Rugăciunea vindecătoare pe care este bine să o rostești pe 6 septembrie!

Calendar ortodox 6 septembrie 2024

Sărbătoare 6 septembrie. Minunea săvârșită de Sfântul Arhanghel Mihail în Colose este sărbătorită în fiecare an pe data de 6 septembrie în calendarul ortodox.

Sfântul Apostol Ioan era însoțit de Filip aproape de cetatea Colose pentru a împărtășii cu poporul credința creștină. Cum a ajuns în acel loc, acesta s-a uitat la el și a spus că din el va tâșni un izvor cu ape vindecătoare și că va fi cercetat de Sfântul Arhanghel Mihail. Cuvintele rostite s-au îndeplinit în scurt timp, iar locul a fost extrem de populat de persoane de peste tot pentru a lua apa vindecătoare.

Acest loc a fost ridicat de un păgân din Laodiceea, însă Sfântul Arhanghel Mihail a realizat o minune pentru a îl converti la creștinism. Fiica acestui păgân s-a născut fără glas, iar tatăl ei a avut o vedenie în care Sfântul Arhanghel Mihail îi poruncea să se ducă la izvor pentru a își vindeca fiica. După miracolul ce a fost realizat, bărbatul păgân s-a convertit la creștinism.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Veste bună pentru pensionarele din țară! Care sunt veniturile nepermanente care se vor adăuga la pensie

Citește și: Zile de post în 2024. Când nu se fac nunți

După 9 decenii de la zidirea sfântului lăcaș, un copil de 10 ani a ajuns în acele locuri, iar în următoarea perioadă acesta a postit și s-a rugat puternic.

Când a avut vârsta potrivită băiatul s-a călugărit și a slujit în acele locuri. Păgânii au venit însă să acopere apa vindecătoare a izvorului și își doreau să îl ucidă pe Arhip.

Atunci când păgânii s-au apropiat de izvor, Sfântul Arhanghel Mihail le-a amorțit mâinile, iar cei ce au ajuns la izvor, începând să sape în el, au fost goniți de o flacără ce a ieșit don apa cristalină, potrivit pravila.ro.

Sărbătoare 6 septembrie

Canon de rugăciune către Minunea săvârșită de Sfântul Arhanghel Mihail în Colose, sărbătorită pe 6 septembrie în calendarul creștin

Sfinte și mare Arhanghele al lui Dumnezeu, Mihaile, care cel dintâi între îngeri stai dinaintea Treimii celei negrăite, sprijinul și păzitorul neamului omenesc, care ai zdrobit în Ceruri cu oștile tale capul prea-trufașului diavol și rușinezi pururea pe pământ răutatea și viclenia lui, la tine alergăm cu credință și ne rugăm ție cu dragoste: fii pavăza nestricată și coif tare Sfintei Biserici și neamului nostru dreptcredincios, păzindu-ne cu spada ta purtătoare de

fulgere de toți vrăjmașii văzuți și nevăzuți.
Nu ne lăsa pe noi, o, Arhanghele al lui Dumnezeu, fără ajutorul și ocrotirea ta, pe cei ce lăudam astăzi sfântul tău nume. Iată că, deși mult gresiți suntem, nu voim să pierim întru fărădelegile noastre, ci să ne întoarcem la Domnul, ca să ne călăuzească spre lucruri bune. Luminează mințile noastre cu lumina feței lui Dumnezeu, care strălucește totdeauna pe fruntea ta ca un fulger la arătare, ca să putem pricepe care este voia lui Dumnezeu, bună și desăvârșită, în ceea ce ne privește, și să cunoaștem toate câte se cuvine nouă să le facem și câte să le trecem cu vederea și să le părăsim. Întărește-ne cu harul Domnului voința slabă și dorirea lipsită de vlagă, că întărindu-ne în legea Domnului, să încetăm a ne mai primejdui cu cugetele pământești și cu poftele trupești, aplecându-ne, după asemănarea copiilor lipsiți de minte, către frumusețile degrabă pieritoare ale lumii acesteia și uitând în chip nesăbuit cele veșnice și cerești de dragul celor stricăcioase și pământești.


Mai presus de toate acestea, cere de Sus pentru noi duhul adevăratei pocăințe, întristarea cea nefățarnică după Dumnezeu și zdrobirea pentru păcatele noastre, ca zilele ce ne-au mai rămas din această viață trecătoare să le chel­tuim nu spre plăcerea simțurilor și hrănirea patimilor noastre, ci întru îndreptarea cu lacrimi de credință și zdrobire a inimii, cu nevoințele curăției și cu bineplăcutele fapte ale milostivirii.
Iar când se va apropia ceasul sfârșitului nostru, al slobozirii din legăturile acestui trup pieritor, nu ne lasă pe noi, Arhanghele al lui Dumnezeu, fără de apărare împotriva duhurilor răutății care sunt în văzduhuri și obișnuiesc a împiedica urcușul sufletului omenesc la cele de Sus, ca păziți fiind prin tine, fără împiedicare să ajungem în sălașurile preaslăvite ale Raiului, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viață fără de sfârșit.
Și învrednicindu-ne a vedea prealuminatul chip al Preabunului nostru Domn și Stăpân, și căzând cu lacrimi la picioarele Lui, cuprinși de bucurie și umilință să strigăm: slavă Ție, Preaiubitul nostru Mântuitor, Care pentru preamultă dragoste pe care o ai față de noi, nevrednicii, ai binevoit a trimite pe îngerii Tăi ca să slujească mântuirii noastre! Amin!