Raed Arafat, mesaj pentru românii care au dezactivat mesajul de tip RO-Alert: „Sfătuim populaţia să-l reactiveze în telefoane”

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 02 sep 2024, 15:21

Apelul lui Raed Arafat vine în contextul în care în perioada următoare se anticipează apariția unor fenomene meteo extreme și periculoase

Sursa: Facebook Raed Arafat

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a lansat un avertisment important către populație, îndemnându-i pe cei care și-au dezactivat sistemul Ro-Alert pe telefoane să îl reactiveze cât mai curând posibil.

Apelul lui Raed Arafat vine în contextul în care în perioada următoare se anticipează apariția unor fenomene meteo extreme și periculoase.

Citește și: Imagini apocaliptice surprinse pe litoralul românesc. În Vama Veche furtuna a luat acoperișurile pe sus și a dărâmat copaci și mașini| Foto

Românii, sfătuiți să își reactiveze mesajele de tip Ro-Alert

Raed Arafat a subliniat importanța acestui sistem de avertizare după inundațiile devastatoare care au avut loc recent pe litoralul românesc.

Oficialul MAI a avertizat că astfel de fenomene meteo extreme nu se vor limita doar la zona Constanței, ci ar putea afecta și alte regiuni ale țării. În județele afectate de furtuni, au fost transmise 17 mesaje Ro-Alert.

Secretarul de stat a insistat asupra faptului că populația trebuie să fie vigilentă și să acorde o atenție deosebită mesajelor transmise prin Ro-Alert, pentru a putea reacționa în mod corespunzător și în timp util, prevenind astfel orice impact negativ asupra vieții lor.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

„La acest moment se intervine în judeţul Constanţa, la Constanţa, Mangalia, Amzacea şi Venus şi pompierii sunt la datorie.

Noi, ieri am suplimentat forţele din alte judeţe care au venit să sprijine colegii în acţiunile de scoatere de apă.  Clar că va fi făcută o evaluare la nivelul autorităţilor locale iar după aceea, aceste evaluări vor fi trecute prin Comitetul pentru situaţii de urgenţe a judeţului Constanţa condus de prefect, şi dacă e nevoie de sprijin, îl vor solicita la nivelul DSU, pentru a înainta solicitarea către comitetul național. 
Într-adevăr n-am mai avut astfel de intensitate şi impact a unei furtuni. Noi trebuie să ne aşteptăm la astfel de fenomene meteo extreme, nu doar în Constanţa, ci şi în alte zone, astfel de fenomene ar putea să se intensifice. Sfătuim populaţia, mai ales cei care au dezactivat RO-Alert, să-l reactiveze în telefoane”, a spus Arafat la un post de televiziune, potrivit News.ro.

Inundații masive în mai multe județe din țară

În ultimele două zile, începând din 29 august până în dimineața de duminică, echipele de intervenție au acționat în județele Constanța și Tulcea și au acționat în 26 de localități pentru a evacua apa din 93 de case, 75 de curți și 85 de subsoluri.

Șeful DSU a reamintit că și la începutul anului a avut loc o furtună extrem de gravă în Constanța, iar acest eveniment marchează a doua furtună severă din timpul verii.