Locașul sfânt din România unde dorințele oamenilor se împlinesc! Dacă vii să te rogi aici, în scurt timp apare o minune. Frumusețea peisajelor din acest loc îți taie răsuflarea

Autor: Diana Ghita

Acesta este locul unde se întâmplă minuni

Sursa: Captură YouTube Suceava News Online

În România există locuri de o frumusețe și spiritualitate aparte, unde cei care vin să se roage pleacă cu speranța că rugăciunile lor vor fi ascultate. Un astfel de loc este Mănăstirea Voroneț.

Mănăstirea Voroneț, cunoscută nu doar pentru istoria sa bogată și arhitectura impresionantă, dar și pentru miracolele despre care pelerinii vorbesc. Acest loc sfânt, situat în județul Suceava, atrage zilnic numeroși vizitatori din toată țara, unii în căutare de liniște și răspunsuri la problemele vieții, alții pur și simplu veniți pentru a admira peisajele încântătoare și picturile unice ale mănăstirii.

Dorințele oamenilor se împlinesc la Mănăstirea Voroneț

Mănăstirea Voroneț este un loc de pelerinaj important, întrucât atrage credincioși care vin cu credința că rugăciunile lor vor fi ascultate. De-a lungul anilor, mulți pelerini au povestit despre miracole petrecute după vizitele lor la acest loc sfânt. Fie că este vorba despre vindecări fizice, împlinirea unor dorințe sau liniștea sufletească găsită aici, mărturiile despre puterea spirituală a mănăstirii sunt numeroase.

Pe lângă importanța sa religioasă, Mănăstirea Voroneț atrage și turiști datorită peisajului său pitoresc și arhitecturii unice.

Situată la doar 36 de kilometri de Suceava și la 4 kilometri de Gura Humorului, mănăstirea este ușor accesibilă și oferă vizitatorilor ocazia de a se bucura de liniștea naturii înconjurătoare, dar și de măreția istoriei.

Mănăstirea Voroneț, supranumită „Capela Sixtină a Estului”, este una dintre cele mai cunoscute și apreciate mănăstiri din România, în parte datorită moștenirii culturale și istorice lăsate de domnitorul Ștefan cel Mare.

Voievodul a ordonat construcția bisericii în anul 1488, într-un timp record de doar trei luni și trei săptămâni.

Citește și: Gheorghe Zamfir si iubita, surprinsi impreuna la Manastirea Voronet VIDEO

Ștefan cel Mare este cunoscut pentru numeroasele biserici și mănăstiri pe care le-a ridicat, însă Voronețul se distinge printr-o calitate artistică deosebită, mai ales prin faimosul său „albastru de Voroneț”, o culoare unică ce atrage privirile și astăzi.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Care este legenda din spatele Mănăstirii Voroneț

Pe lângă rolul lui Ștefan cel Mare, Mănăstirea Voroneț își leagă istoria de figura Părintelui Daniil, un pustnic și mărturisitor cunoscut, care a trăit în acea perioadă.

Părintele Daniil a avut o influență semnificativă asupra spiritualității locului, întrucât a contribuit la dezvoltarea mișcării isihaste în Moldova.

De-a lungul timpului, prezența lui a inspirat o întreagă generație de călugări și credincioși, iar legătura sa cu Ștefan cel Mare a contribuit la consolidarea importanței Mănăstirii Voroneț în istoria spirituală a regiunii. Mănăstirea a devenit astfel un loc de refugiu și rugăciune, unde oamenii vin nu doar pentru a admira arta, ci și pentru a căuta răspunsuri la dilemele lor sufletești.

Citește și: Locul sfânt care se află la doar două ore și jumătate de București! Multă lume trece pe langă el fără să știe ce putere are

„Iară Ştefan-Vodă, mergând de la cetatea Neamţului în sus pre Moldova, au mărsu pe la Voroneţ, unde trăia un părinte sihastru, pre nume Daniil.

Şi bătând Ştefan-Vodă în uşa sihastrului să-i descuie, au răspuns sihastrul să aştepte Ştefan-Vodă afară până ce şi-a istovi ruga. Şi după ce şi-au istovit ruga, l-au chemat în chilie pre Ştefan-Vodă. Şi s-au spovedit Ştefan-Vodă la dânsul.

Şi au întrebat Ştefan-Vodă pre sihastru ce va face, că nu poate să se mai bată cu turcii; închina-va ţara la turci, au ba? Iar sihastrul a zis să nu o închine, că războiul este al lui, numa, după ce va izbândi, să facă o mănăstire acolo, în numele Sfântului Gheorghie, să fie hramul bisericii”, este legenda „originii” Sfintei Mănăstiri Voroneț, relatată de cronicarul Ion Neculce, citat de manastireavoronet.ro.