Doi frați, luați de viitură chiar sub ochii rudelor, au fost găsiți două zile mai tarziu fără suflare. Oamenii din Galați sunt încremeniţi şi acum de groază

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 17 sep 2024, 08:34

Doi frați și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați.

Sursa: Facebook:ISU Galați

Durere fără margini la Galați, acolo unde doi frați au găsiți morți după ce au fost luați de viitură sub privirile neputincioase ale rudelor.

Tragedia s-a abătut crunt asupra unei familii din Galați, unde doi frați au fost smulși de puhoaiele furioase chiar sub ochii rudelor lor. Potrivit observatornews.ro, martorii au asistat neputincioși la cum viitura i-a luat de lângă ei, strigătele de ajutor răsunând în zadar.

Citește și: Mai mulți cățeluși au fost salvați în ultima clipă din calea inundațiilor devastatoare din Galați! Imaginile înduioșătoare: „A fost botezat Speranță”

Doi frați și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați

După două zile de căutări disperate, corpurile celor doi frați au fost găsite, unul dintre ei la șase kilometri de casă. În ciuda eforturilor depuse de vecini, cei doi frați au fost găsiți morți după două zile.

Citește și: Imaginile dezastrului provocat de inundații. Apele au lăsat în urmă drumuri surpate și case umplute cu nămol. Ce decizie de ultimă oră au luat autoritățile din Vaslui

Localnicii din comuna Pechea trăiesc în continuare un coșmar. Zeci de apeluri disperate la 112 și niciun răspuns care să le aducă speranță. Într-un moment de groază, vecinii au auzit cum unul dintre frați striga după ajutor timp de două ore, înainte ca viitura să-l răpună. 

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

"Mi-am auzit vecinul ajutor, ajutor! Două ore a strigat la noi după ajutor. L-a luat apa, l-a trântit și a început să bolborosească apa, după nu am mai strigat de ajutor. Am strigat eu cumetre, cumetre și a murit. L-au găsit dimineața pompierii cu gâtul în gard și picioarele în sus. Suntem distruși", a povestit un localnic, pentru observatornews.ro.

Cele două victime, alături de mulți alți localnici, au fost prinse în vârtejul distrugerii aduse de ape.

Comunitățile devastate de viitură încearcă cu greu să își găsească forța de a continua, dar sunt înconjurate de mâl negru, animale moarte și un peisaj dezolant. Aproape 20.000 de oameni din județul Galați sunt afectați de inundațiile catastrofale, iar 6.000 de gospodării au fost distruse complet.

Bilanțul deceselor a ajuns la șapte

Bilanțul tragic al inundațiilor care au lovit județul Galați continuă să crească, autoritățile confirmând luni, 16 septembrie, o nouă victimă.

Potrivit Antena3CNN, în localitatea Grivița, echipele de intervenție au descoperit o persoană decedată, ridicând astfel numărul total al morților la 7.

Citește și: „Prăpăd au făcut. Ne-a nenorocit". 6 persoane au decedat și peste 20.000 de oameni au fost afectați de inundațiile din Galați

Potrivit informațiilor furnizate de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), victima a fost găsită în urma manifestărilor hidrometeorologice extreme care au afectat regiunea în ultimele zile.

Zona a fost grav lovită de viiturile care au distrus case și au izolat comunități întregi.

Sursa foto: Facebook ISU Galați