Cele mai importante motive pentru care manichiura este importantă pentru sănătatea și estetica unghiilor

Author: Ana Filip
Actualizat: 17 sep 2024, 11:15

Manichiura este un proces prin care unghiile și mâinile sunt îngrijite. Implică de obicei curățarea, tăierea, pilirea și decorarea unghiilor. Nu este un simplu tratament de înfrumusețare ci și o metodă importantă de menținere a igienei și sănătății unghiilor. Pentru mai multe persoane, manichiura este o formă de relaxare și de exprimare a stilului personal, însă motivel pentru care este esențială merg dincolo de aspectul estetic.

Îmbunătățirea sănătății unghiilor și a mâinilor

Cu o manichiură bine realizată îți vei menține sănătatea unghiilor. Unghiile netăiate sau îngrijite necorespunzător se pot rupe ușor sau pot dezvolta infecții. Îndepărtând celulele moarte de pe cuticule și curățând unghiile corect vei preveni acumularea de bacterii și de ciuperci care pot genera infecții. De asemenea, manichiura corectă previne problemele cauzate de unghiile înncarnate sau de cuticulele deteriorate, conform celor de la https://nailsup.ro

Un alt aspect important al manichiurii este hidratarea pielii și a unghiilor. Produsele folosite, precum uleiurile pentru cuticule și cremele hidratante, ajută la menținerea elasticității și sănătății pielii și a unghiilor. O piele uscată și deshidratată poate crăpa, ceea ce poate duce la disconfort și chiar infecții.

O manichiură bine realizată îmbunătățește igiena personală

Igiena contează foarte mult pentru sănătate. Mâinile sunt una din cele mai expuse părți ale corpului. Pe lângă faptul că intră în contact cu mai multe supafețe, sunt un mijloc des întâlnit prin care sunt răspândite bacteriile. Menținerea unghiilor curate și scurte ajută la prevenirea acumulării de murdărie sub unghii, ceea ce poate deveni un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor. De asemenea, curățarea unghiilor regulată, la fel și a pielii din jurul acestora ajută la prevenirea bătăturilor.

Aspect estetic și încredere personală

Manichiura joacă un rol important în aspectul estetic al mâinilor. Acestea sunt o parte foarte vizibilă a corpului. Sunt expuse zilnic în interacțiunile sociale sau profesionale. Manichiura bine realizată oferă un aspect rafinat și îngrijit, ceea ce va avea un impact semnificativ asupra modului în care o persoană este percepută.

Unghiile îngrijite sporesc stima de sine. O persoană  care se simte bine cu modul în care arată mâinile sale va avea mai multă încredere în interacțiunile zilnice. Fie că este vorba de o întâlnire importantă, despre o activitate cotidiană sau despre un eveniment social, mâinile îngrijite contribuie la o imagine pozitivă.

Manichiura nu este un simplu tratament fizic ci și un mod de a te relaxa și răsfăța. Mulți oameni își alocă timp de manichiură doar pentru a se deconecta de la stresul zilnic și pentru relaxare. Procesul de îngrijire a mâinilor și masajul delicat precum și atenția oferită unghiilor sunt foarte plăcute și pot contribui la o stare generală de bine. Pentru foarte multe persoane, manichiura reprezintă o formă de exprimare personală. Oja colorată, modelele artistice și unghiile cu gel oferă posibilitatea de a experimenta și de a te exprima cât mai original. Astfel, ai ocazia de a spune ceva despre tine și stilul tău în fiecare zi, cu ajutorul unghiilor pe care le menții și sănătoase în același timp.

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.