Sfaturi de gestionare a banilor pentru pensionari

Author: Lavinia Medrea

Banii sunt unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le gestionați la pensie, deoarece nu știți niciodată cât timp veți trăi după ce veți părăsi locul de muncă.

Trebuie să gestionați cu înțelepciune ceea ce aveți în același mod în care gestionați un credit nebancar atunci când apar urgențe financiare.

În această etapă, veniturile dvs. se reduc și provin din diferite surse. Atunci când erați angajat, salariile erau principala, dacă nu singura, sursă de venit. După pensionare, trebuie să gestionați venituri din asigurări sociale, pensii, anuități și alte canale.

Înțelegem această schimbare drastică în peisajul dvs. financiar. Așa că, am scris acest post pentru a vă ajuta să vă ascuțiți abilitățile de gestionare a banilor.

1. Estimează costurile și întocmește un buget

Crearea unui buget este unul dintre pașii principali în gestionarea banilor. Un buget vă ajută să vă gestionați veniturile și cheltuielile și vă oferă o imagine clară a veniturilor și cheltuielilor preconizate. Fără aceste estimări, nu veți ști cum să vă gestionați resursele limitate.

Trebuie să vă revizuiți bugetul deoarece cheltuielile dvs. se schimbă în această etapă. Cheltuielile dvs. de trai se reduc pe măsură ce veniturile dvs. se reduc. Mai jos sunt câteva întrebări fundamentale pe care trebuie să vi le puneți și la care trebuie să vă răspundeți atunci când vă creați bugetul după pensionare:

  • Mai plătiți o ipotecă?
  • Cât de des veți călători în perioada pensionării?
  • Cât de mult intenționați să vă reduceți cheltuielile?
  • Cum veți plăti asigurarea de sănătate în timpul eventualilor ani de pauză?
  • Vă veți muta într-un azil de bătrâni pentru a economisi mai mulți bani?

2. Evaluați-vă sursele de venit

Evaluarea surselor dvs. de venit este esențială dacă doriți să vă gestionați eficient finanțele. Pensionarii au șase surse comune de venit. Să examinăm aceste surse mai jos:

Conturile de pensii

Conturile de pensii sunt cele mai importante surse de venit. Aceste conturi oferă pensionarilor avantaje fiscale pe care le puteți maximiza pentru a vă gestiona banii. Ele sunt create pentru a crește în timp și oferă o sursă constantă de venit.

Securitatea socială

Securitatea socială este un alt canal de venit pentru seniorii pensionați. În majoritatea jurisdicțiilor europene, puteți începe să beneficiați de aceste fonduri atunci când atingeți vârsta de 62 de ani. Suma pe care o obțineți din acest fond depinde de istoricul veniturilor dvs. și de momentul în care începeți să solicitați beneficiile. Beneficiul lunar mediu pentru pensionare din acest flux este de 1 700 de euro.

Pensiile

Angajatorii oferă angajaților planuri de pensii. Guvernul și alți angajatori privați bine stabiliți oferă pensii pentru angajații lor. Veți primi plăți regulate din pensie în funcție de numărul de ani în care ați lucrat și de istoricul dumneavoastră salarial.

Anuități

Anuitățile sunt o altă sursă de venit. Acestea sunt soluții financiare care oferă plăți regulate în schimbul unor contribuții periodice sau forfetare. În funcție de tipul de anuitate, acestea oferă venituri garantate pentru o anumită perioadă de viață.

Numerar

Economiile în numerar sunt o altă sursă de bani în timpul pensionării. Aceste economii includ conturile de economii de urgență și certificatele de depozit. Deși este posibil să nu ofere prea multe perspective de creștere, ele pot ajuta în perioadele de urgență.

De asemenea, recomandăm să aveți o trusă de urgență cu suficienți bani pentru a plăti nevoile, cel puțin șase luni. Pentru pensionari, puteți depăși această limită deoarece ați ieșit deja de pe piața muncii.

Investiții diverse

Puteți câștiga și din alte forme de investiții. Acestea includ proprietăți imobiliare, obligațiuni, acțiuni și orice alte venituri generatoare de venituri. Unii pensionari timpurii înființează afaceri care devin surse semnificative de venit.

3. Ajustați și reechilibrați atunci când este necesar

În funcție de momentul în care vă pensionați, viața dumneavoastră de pensionar se poate întinde pe zeci de ani. De asemenea, viața dvs. de pensionar nu diferă de cea actuală, deoarece este încă supusă urgențelor. Atunci când apar aceste evenimente, trebuie să rămâneți flexibil pentru a vă revizui planurile financiare.

Aceste schimbări pot apărea în viața personală sau pe piața financiară unde ați investit. De exemplu, vânzarea casei înseamnă o creștere a averii dvs. financiare, ceea ce vă obligă să vă revizuiți managementul și portofoliul de investiții. Dacă suferiți de o problemă de sănătate care vă obligă să plătiți din buzunar, va trebui să vă revizuiți bugetul în consecință.

4. Echilibrează-ți veniturile și portofoliul de creștere

O gestionare reușită a banilor necesită, de asemenea, să vă echilibrați portofoliul de creștere și veniturile. Eșecul de a vă echilibra veniturile actuale cu creșterea financiară viitoare vă poate arunca în multe dificultăți. De exemplu, dacă vă planificați o pensionare anticipată care va dura aproximativ trei decenii, va trebui să echilibrați lucrurile pentru a vă asigura că aveți bani pentru nevoile dumneavoastră actuale și viitoare.

Evaluați-vă portofoliul pentru a vedea cât de mult venit generați din fiecare parte. Dacă un element generează suficiente venituri, le puteți lăsa pe celelalte să crească pentru a vă menține într-o formă financiară bună. Deoarece acest domeniu necesită multă echilibrare precisă, vă recomandăm să solicitați ajutor profesional.

Vă sugerăm să lucrați cu consilieri fee-only, pe care îi plătiți pentru a vă oferi sfaturile cele mai potrivite pentru finanțele dumneavoastră. Evitați consilierii pe care alții îi plătesc, deoarece aceștia sunt doar vânzători deghizați care împing întotdeauna soluții plătitoare de comisioane mari care funcționează în interesul plătitorului lor și nu al dumneavoastră. Găsirea consilierului financiar potrivit pentru a vă ajuta să vă gestionați portofoliul este un mare plus în încercarea de a vă gestiona mai bine finanțele la pensie.

5. Retragere înțeleaptă

În cele din urmă, stabiliți cât de mult veți retrage în fiecare an din fiecare sursă de venit pe care am discutat-o mai sus. Această decizie este esențială pentru strategia dvs. generală de gestionare financiară. Vă puteți adapta strategia de retragere în funcție de următoarele:

  • - Rata inflației la fiecare etapă a parcursului.
  • - Durata dumneavoastră de viață preconizată.
  • - Soldul economiilor dvs.
  • - Circumstanțele de viață predominante.
  • - Sursele dvs. de venit.

Luați în considerare nevoile și obiectivele dvs. financiare atunci când vă elaborați strategia de retragere în timpul pensionării. Îngrijirea pe termen lung, costurile medicale și condițiile de trai sunt considerente esențiale. Prin urmare, rămâneți flexibil în strategia dvs. de retragere, astfel încât să puteți adapta totul la aceste circumstanțe de viață.

Observații finale

Pensionarea nu înseamnă că vă relaxați responsabilitățile de gestionare a banilor. Dimpotrivă, ridică-ți nivelul, deoarece peisajul se schimbă drastic pe măsură ce apar noi surse de venit, veniturile se reduc, iar cheltuielile tale se modifică.

Am discutat cinci chei de aur pentru a vă ajuta să gestionați toate aceste noi realități financiare, pentru a vă asigura că venitul din pensie vă avantajează pe deplin. Mingea este în terenul dvs. să folosiți aceste informații pentru a profita la maximum de banii dvs. de pensie.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.