Moneda cu chipul lui Cristiano Ronaldo! Portugalia va lansa moneda de 7 euro cu chipul fotbalistului | Foto

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 18 sep 2024, 07:35

Cristiano Ronaldo va avea chipul pe o monedă

Sursa: Facebook Cristiano Ronaldo

Portugalia se pregătește să lanseze o monedă specială în onoarea lui Cristiano Ronaldo, un gest ce reflectă recunoașterea imensului său impact în lumea fotbalului, dar și aprecierea profundă din partea conaționalilor săi.

Moneda cu chipul lui Cristiano Ronaldo va avea o valoare nominală de 7 euro, un număr simbolic care face trimitere directă la celebrul său număr de pe tricou, CR7.

Cum arată moneda cu chipul lui Cristiano Ronaldo

Această lansare numismatică este considerată un eveniment neobișnuit, deoarece astfel de emisiuni monetare sunt, de regulă, asociate cu momente istorice majore. Totuși, având în vedere statutul legendar al lui Ronaldo, autoritățile portugheze au decis să aducă acest omagiu unui sportiv care a marcat nu doar performanțe extraordinare pe teren, dar a inspirat și milioane

de fani din întreaga lume.

Moneda va fi gravată cu chipul lui Cristiano Ronaldo și va avea un design simplu, dar plin de simbolism. Pe partea stângă va apărea logo-ul CR7, un element care a devenit sinonim cu marca Ronaldo.

Citește și: „Omul e deja în 2030”. Imaginea virală cu Cristiano Ronaldo din partida Portugalia – Cehia care a cucerit internetul

Această monedă va fi parte a unei ediții limitate și va avea putere circulatorie în Portugalia. Fanii și colecționarii vor avea ocazia să o achiziționeze, însă numărul redus de exemplare va face ca aceasta să devină rapid un obiect de colecție foarte râvnit.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

Cristiano Ronaldo este un simbol național, în Portugalia

Cristiano Ronaldo, care joacă, în prezent, în echipa Al-Nassr, este considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști din toate timpurile, conform  Sportskeeda.com. El deține recordul de goluri marcate în fotbalul internațional masculin. Acesta a avut 132 de reușite în naționala Portugaliei. Printre marile sale realizări se numără conducerea echipei naționale spre victoria istorică din Campionatul European din 2016, dar și câștigarea trofeului UEFA Nations League în 2019.

Aceste performanțe sportive, împreună cu numeroasele sale acțiuni caritabile și contribuțiile aduse comunității, au determinat autoritățile portugheze să lanseze această monedă în semn de recunoaștere a influenței și dedicării sale. De-a lungul carierei sale, Ronaldo a făcut donații semnificative pentru spitale, școli și alte cauze umanitare.

Citește și: Banca Națională a României lansează o nouă monedă de argint cu valoare istorică! Doar 5.000 de exemplare vor fi scoase pe piață

Cristiano Ronaldo este văzut ca un adevărat erou național în Portugalia, iar moneda care va fi lansată este doar unul dintre multiplele moduri prin care țara natală îi recunoaște meritele. O astfel de monedă poate fi deja văzută la muzeul CR7 din Madeira, un loc dedicat celebrării carierei și vieții fotbalistului.