Turistă ucisă de rechin într-o destinație frecventată de mulți români. Avea doar 30 de ani

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 18 sep 2024, 11:51

Femeia în vârstă de 30 de ani a fost mușcată de un rechin după ce a sărit în apă pentru o baie rapidă

Sursa: Pixabay

O turistă germană a murit luni seară, după ce a fost atacată de un rechin în timp ce se afla în Insulele Canare.

Femeia în vârstă de 30 de ani a fost mușcată de un rechin după ce a sărit în apă pentru o baie rapidă de pe catamaranul britanic „Dalliance Chichester”.

Citește și: Descoperire alarmantă a oamenilor de știință. Mai mulți rechini au fost testați pozitiv la consumul de droguri

Turistă moartă după ce a fost mușcată de rechin

Incidentul a avut loc la aproximativ 278 de mile sud-vest de insula Gran Canaria, la 500 de kilometri de arhipelagul spaniol.

Victima, membră a echipajului catamaranului, a pierdut inițial un picior în urma mușcăturii rechinului. Autoritățile spaniole au fost alertate la ora 14:55, când au fost informate despre nevoia unei „evacuări medicale” de urgență.

La fața locului au intervenit și serviciile de salvare marocane, care au trimis un elicopter și un avion militar pentru a asista operațiunea.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

Turista a fost urcată la bordul elicopterului în jurul orei 20:00 și transportată la spitalul din Las Palmas, capitala insulei Gran Canaria. Din păcate, femeia a suferit un stop cardiac în timpul transportului și nu a mai putut fi salvată, scrie AFP.

La nivel global, atacurile rechinilor sunt în creștere

Atacurile rechinilor în această zonă sunt extrem de rare, însă, la nivel global, numărul acestor incidente a crescut.

Potrivit International Shark Attack File (ISAF), în 2022 au fost raportate 69 de atacuri de rechini în care oamenii au suferit răni, iar în 2023 s-au înregistrat 63 de cazuri.

Citește și: Un băiat de 14 ani a fost mușcat de rechin în timp ce se afla pe plajă! Totul s-a petrecut sub ochii familiei sale

Cele mai multe dintre aceste atacuri au avut loc în Statele Unite, urmate de Australia, Bahamas, Egipt, Mexic și Franța (Noua Caledonie).