Un nou cutremur azi, în România! Luni, un cutremur cu magnitudinea 5.4 a zguduit Capitala

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 18 sep 2024, 16:08

Un cutremur slab, cu magnitudinea ml 2.0 a zguduit miercuri România

Sursa: Pixabay

Un cutremur s-a produs miercuri, 18 septembrie, în Transilvania, Brașov. Este cel de-al doilea din această săptămână.

Un cutremur slab, cu magnitudinea ml 2.0 a zguduit miercuri România, după seismul înregistrat luni, care a provocat panică printre români. 

Citește și: BREAKING NEWS! Cutremur în urmă cu câteva minute în România! Ce magnitudine a înregistrat și unde s-a resimțit

Un nou cutremur în România

Miercuri, 18 septembrie, un nou cutremur a lovit România, însă de data aceasta a fost de intensitate redusă, spun specialiștii INFP.

Acesta s-a resimțit în mai multe orașe și s-a produs la o adâncime de 10.0 km. 

„În ziua de 18 Septembrie 2024 la ora 12:11:51 (ora locală a României) s-a produs în TRANSILVANIA, BRAȘOV un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.0, la adâncimea de 10.0km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 44km V de Sfântu-Gheorghe, 47km NV de Brașov, 71km E de Mediaș, 80km SE de Târgu-Mureș, 86km E de Sibiu,” transmite

INFP. 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

Cutremur puternic luni, în România

Un cutremur semnificativ, cu magnitudinea de 5,4, s-a produs, luni după-amiază, în judeţul Buzău. Seismul s-a produs la o adâncime de 140 de kilometri şi a fost resimţit în mai multe regiuni, dar şi în ţările învecinate, precum Bulgaria, Republica Moldova și Ucraina.

Seismul a fost resimțit în mai multe zone din țară, inclusiv în Capitală. Unii bucureșteni au simțit cum patul se mișcă odată cu ei sau piese de mobilier încep să se miște necontrolat. 

„În ziua de 16 Septembrie 2024 la ora 17:40:22 (ora locală a României) s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur semnificativ cu magnitudinea ml 5.4, la adâncimea de 126.8km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 56km NV de Buzău, 58km SE de Sfântu-Gheorghe, 59km E de Brașov, 67km V de Focșani, 69km N de Ploiești, 97km NE de Târgoviște,” transmitea

luni INFP.