Mesajul Regelui Charles al III-lea după inundațiile devastatoare care au afectat recent Europa Centrală, printre care si România: ''Cele mai profunde și sincere condoleanțe''

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 19 sep 2024, 15:01

Regele Charles al III-lea a transmis un mesaj emoționat cu privire la inundațiile teribile din Europa Centrală.

Ploile torențiale care s-au abătut începând de săptămâna trecută asupra Europei Centrale și de Est au provocat inundații catastrofale care au distrus multe locuințe, au curmat vieți omenești și au produs pagube uriașe.

„Inundațiile se prefigurează a fi cele mai grave din regiune de la inundațiile din 2002”, care au afectat Praga, Dresda şi Viena, a estimat Liz Stephens, profesoară specializată în riscuri climatice şi reziliență la Universitatea Reading din Marea Britanie, potrivit hotnews.ro

Regele Charles al III-lea a transmis un mesaj emoționat cu privire la inundațiile teribile din Europa Centrală

Inundațiile cumplite care au lovit Europa Centrală în ultimele zile provoacă în continuare haos și distrugeri, iar autoritățile se pregătesc pentru o nouă rundă de ploi abundente. Profund impresionat de calamitățile care au afectat multe țări din Europa în ultimele zile, Regele Charles al III-lea a transmis un mesaj prin intermediul contului oficial de Instagram al Familiei Regale.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

„Eu și soția mea suntem profund șocați și întristați să vedem distrugerea și devastările cauzate de inundațiile catastrofale din Europa Centrală.

Mulți oameni din Regatul Unit au legături puternice și de durata cu locuitorii acelei regiuni. Eu și soția mea le transmitem cele mai profunde și sincere condoleanțe tuturor celor care și-au pierdut atât de tragic pe cei dragi, casele și mijloacele de existența.

Avem o imensă admirație pentru curajul și dăruirea serviciilor de urgență din regiunea afectată, care în mod evident au lucrat fără încetare pentru a oferi sprijin, alinare și asistență multor oameni ale căror vieți și proprietăți au fost îngrozitor perturbate.”,

a transmis Regele Charles al III-lea, la scurt timp după inundațiile din Europa Centrală.

Europa Centrală și de Est devastată de inundații severe

Cel puțin 17 persoane au decedat până acum din cauza calamităților care au afectat mai multe țări din Europa Centrală și de Est, inclusiv România. În Polonia, de pildă, situația este încă extrem de dificilă. Autoritățile din orașul Nysa, au ordonat evacuarea imediată după ce un dig din apropiere a fost distrus de apele revărsate.

În localitatea Ladek Zdroj oamenii au descris scene apocaliptice, cu poduri dărâmate iar orașul a rămas izolat de restul țării. Cehia se confruntă cu probleme similare.

În România șapte persoane și-au pierdut viața în urma inundațiilor teribile, iar în unele localități oamenii au rămas fără case și fără agoniseala. Austria și Slovacia au raportat de asemenea, victime dar și pagube materiale însemnate. Pe de altă parte, Autoritățile din Bratislava și Budapesta se pregătesc pentru posibile inundații grave cauzate de creșterea alarmantă a nivelului Dunării.