Când vor beneficia românii de o nouă tranșă de vouchere pentru alimente. Guvernanții au anunțat schimbări în acordarea lor

Autor: Diana Bostan

Românii vor beneficia de o nouă tranșă a voucherelor pentru alimente.

Sursa: Pexels

Românii vor beneficia de o nouă tranșă de vouchere pentru alimente, anunțată de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

Potrivit declarațiilor făcute de Adrian Câciu, în luna octombrie, 2,6 milioane de cetățeni vor primi câte 250 de lei pe cardurile lor sociale.

Citește și: Nu se mai dau vouchere de energie! Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene „Nu avem surse financiare din perspectivă europeană”

O nouă tranșă de vouchere pentru alimente în luna octombrie

Programul se adresează persoanelor cu venituri de până la 2.210 lei, pragul de eligibilitate fiind mărit recent pentru a include un număr mai mare de beneficiari. 

”Tot pentru luna octombrie avem o nouă tranşă pentru tichetele sociale, dacă vreţi renumitele vouchere pentru alimente, de 250 de lei. Am majorat şi plafonul până la care se poate beneficia de aceste sume, plafonul fiind pentru venituri de până la 2.210 lei. În luna octombrie avem o nouă tranşă care va fi pe cardurile a 2,6 milioane de cetăţeni”, a spus Adrian Câciu, citat de știrileprotv.ro.

Citește și: „Limita de venituri a crescut la 2.210 lei” Guvernul a crescut plafoanele de venit pentru 1.7 milioane de pensionari din România

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

Guvernul a confirmat că ajutoarele pentru încălzirea locuințelor vor continua și în iarna 2024- 2025, inclusiv pentru pensionarii ale căror pensii au crescut în urma recalculării. Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că ultimele taloane de pensie emise înainte de recalculare vor fi luate în considerare pentru acest ajutor, astfel încât cât mai mulți seniori să poată beneficia de sprijin.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a detaliat că ajutoarele pentru energie termică, gaze naturale și alți combustibili vor fi acordate în continuare persoanelor vulnerabile.

Românii vor primi sprijin suplimentar pentru energie și combustibili

Potrivit sursei menționate anterior, Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a anunțat că ajutorul pentru încălzirea locuințelor și suplimentul pentru energie, inclusiv energie termică, gaze naturale, energie electrică și combustibili solizi sau petrolieri, va continua să fie acordat tuturor celor care au beneficiat anterior de acest sprijin.

Citește și: Cine sunt pensionarii care rămân fără vouchere pentru alimente. Sumele acordate prin aceste vouchere ar putea să scadă anul viitor

El a explicat că, potrivit ordonanței de urgență adoptate de Guvern, cuantumul pensiilor majorate în urma recalculării conform Legii 360/2023 nu va fi luat în considerare la stabilirea drepturilor pentru ajutorul de încălzire și suplimentul pentru energie.

De asemenea, pensionarii vor trebui să prezinte ultimul talon de pensie emis înainte de recalculare pentru a obține aceste drepturi, iar măsura se va aplica în perioada 1 septembrie 2024- 15 octombrie 2025.