Un muncitor de doar 42 de ani a murit în mod tragic după ce un furtun de alimentare s-a desprins pe șantierul la care lucra în Gura Humorului. Familia lui este îngenuncheată de durere

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 20 sep 2024, 10:28

Viața muncitorului nu a mai putut fi salvată

Sursa: newsbucovina.ro; Monitorul de Suceava

Un accident tragic a zguduit comunitatea din Gura Humorului, unde doi muncitori au căzut de pe un bloc în construcție. În urma incidentului din 19 septembrie, unul dintre ei a murit, iar celălalt a ajuns în stare gravă la spital.

Accidentul de muncă din Gura Humorului, județul Suceava a dus la moartea unui bărbat în vârstă de 42 de ani și la rănirea gravă a unui tânăr de 27 de ani. Ambele victime lucrau la o înălțime considerabilă după ce ar fi fost lovite de un furtun care s-ar fi rupt.

Familia muncitorului mort în Gura Humorului este profund îndurerată

Potrivit salutiasi.ro, familiile celor doi muncitori din Vadu Moldovei și, respectiv, Pătrăuți, dar și comunitatea sunt devastate de acest incident tragic.

Localnicii au cerut o mai mare responsabilitate din partea angajatorilor pentru a preveni astfel de evenimente.

Accidentul s-a produs în jurul orei 13:30, când muncitorii lucrau la înălțime, pe un bloc de locuințe aflat în construcție, scrie Monitorul de Suceava. Potrivit primelor investigații, se desfășurau lucrări de turnare a unei șape de ciment, cu ajutorul unei pompe speciale. În timpul manevrării echipamentului, furtunul de alimentare s-ar fi rupt și i-ar fi lovit pe cei doi muncitori.

Impactul a fost atât de puternic încât cei doi au fost aruncați în gol. Muncitorii au căzut de pe clădire direct pe câteva mașini parcate în apropiere.

Citește și: Sebastian este muncitorul român care și-a pierdut viața în timpul unui accident la Oktoberfest. A fost lovit din plin de una dintre gondolele care circulau la viteză maximă

Un apel la 112 a alertat autoritățile, iar echipele de salvare s-au deplasat rapid la fața locului.

Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru bărbatul de 42 de ani, așa că a fost declarat decesul. Tânărul de 27 de ani, din comuna Pătrăuți, a fost transportat de urgență la Spitalul Județean Suceava, unde a fost supus imediat unei intervenții chirurgicale. El suferă de politraumatism sever, întrucât are fracturi multiple, o ruptură de splină și alte leziuni grave, care îi pun viața în pericol.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”

Ce măsuri au luat autoritățile, după ce muncitorii au căzut de pe bloc, în Gura Humorului

Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava a fost informat despre acest accident pentru a demara o anchetă. Poliția a întocmit deja un dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și neluarea măsurilor legale de sănătate și securitate în muncă.

În paralel, autoritățile fac demersuri pentru a stabili cauzele exacte care au dus la defectarea echipamentului și la producerea acestui tragic eveniment.

Potrivit Monitorul de Suceava, șantierul aparține unei firme de construcții din Suceava, care se ocupa de lucrările pe blocul din Gura Humorului. 

Citește și: Un bărbat din Suceava a rămas fără 215.000 de lei, după ce și-a instalat o aplicație pe telefon. Totul ar fi pornit după ce a accesat un link un link referitor la investiții

„Cu privire la eveniment a fost informat Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava pentru efectuarea de verificări conform competențelor. 

De asemenea, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și neluarea măsurilor legale de sănătate și securitate în muncă”,  a anunțat Poliția Suceava.