Un nou cutremur în această dimineață, în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 20 sep 2024, 10:11

Un nou cutremur s-a produs în zona seismică Bianca.

Sursa: Pixabay

În dimineața zilei de 20 septembrie 2024 s-a produs un cutremur de intensitate redusă în zona seismică Vrancea.

Vineri, 20 septembrie 2024, la ora 04:26 (ora locală a României), s-a produs un cutremur de intensitate mică în zona seismică Vrancea.

Citește și: Un nou cutremur azi, în România! Luni, un cutremur cu magnitudinea 5.4 a zguduit Capitala

Un nou cutremur s-a produs în Vrancea

Potrivit INFP, cutremurul a avut o magnitudine de 2.3

pe scara Richter și s-a înregistrat la o adâncime de 126,4 km.

„În ziua de 20 Septembrie 2024, la ora 04:26:15 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.3, la adâncimea de 126.4 km.”, se arată în comunicatul emis de INFP.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”

Citește și: BREAKING NEWS! Cutremur în urmă cu câteva minute în România! Ce magnitudine a înregistrat și unde s-a resimțit

Seismul a fost resimțit în apropierea mai multor orașe, printre care Focșani (38 km NV), Buzău (77 km N), Bacău (82 km S), Bârlad (85 km SV) și Brașov (89 km E). Deși magnitudinea a fost mică, zona Vrancea este cunoscută pentru activitatea sa seismică frecventă.

Potrivit sursei menționate anterior, nu au fost raportate pagube sau victime în urma acestui cutremur.

Ce recomandă autoritățile în caz de cutremur

În caz de cutremur, se recomandă păstrarea calmului și acționarea rapidă. Dacă te afli într-o clădire, poziționează-te sub o masă solidă sau lângă un perete interior, departe de ferestre, oglinzi sau obiecte care ar putea cădea.

Citește și: Un nou cutremur a zguduit România. Ce magnitudine a avut și unde a fost resimțit seismul de sâmbătă dimineața

Nu ieși afară în timpul cutremurului, iar dacă ești deja în exterior, îndepărtează-te de clădiri, linii de electricitate și copaci. După încetarea mișcărilor, verifică dacă există scurgeri de gaz sau incendii și urmează indicațiile autorităților. E important să ai pregătit un kit de urgență, care să conțină apă, alimente neperisabile, lanternă și baterii.