Cu cine s-a întâlnit Dan Negru la Muzeul Satului din Timișoara! Prezentatorul a fost plăcut surprins de apariția ei: „Are una dintre cele mai frumoase poezii”

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 20 sep 2024, 13:41

Dan Negru și Ana Blandiana, întâlnire în Timișoara

Sursa: Dan Negru Instagram

În contextul venirii anotimpului rece și melancolic, Dan Negru amintește de întâlnirea sa cu Ana Blandiana, scriitoare și ziaristă, cunoscută pentru „cele mai frumoase poezii de toamnă”.

Ana Blandiana este o scriitoare, ziaristă și luptătoare pentru libertate civică din România. Elevii o cunosc din poezii, iar cel care a avut ocazia să o cunoască personal, într-un context aparte, este prezentatorul TV Dan Negru.

Citește și: INTERVIU Ce face Dan Negru înainte de a intra pe platoul de televiziune. Gestul care i-a adus porecla de „regele audiențelor”

Dan Negru a întâlnit-o pe Ana Blandiana în orașul său natal

Întâlnirea vedetei Kanal D cu scriitoarea Ana Blandiana a reprezentat și un moment de reculegere pentru tradițiile ce odată au fost cele mai de preț valori ale țării noastre, însă au dispărut odată cu timpul.

Cu toate acestea, deși schimbările au loc de la un an la altul cu rapiditate, anotimpurile rămân vii și neschimbate.

„Pe Ana Blandiana am întâlnit-o la Muzeul Satului din Timișoara acolo unde mâine bănățenii își pot regăsi tradiția din șpaisuri.

În Banat cămara se numea șpais de la nemțescul „speise kammer” care însemnă „cămara de provizii”. Azi bucătăriile sunt incluse în sufragerii (living room) și tradiția șpaisului dispare. Nu întotdeauna progresul și tradiția se întâlnesc, nu poți să faci mămăligă în ceaun cu microunde. Doar toamna e aceeași..

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”

Ana Blandiana are una din cele mai frumoase poezii despre toamnă,” a scris Dan Negru pe pagina sa de Instagram.

Tot aici, Dan Negru amintește și o frumoasă poezie scrisă de însăși Ana Blandiana.

„Lasă-mi, toamnă, pomii verzi,
Uite, ochii mei ţi-i dau.
Ieri spre seară-n vântul galben
Arborii-n genunchi plângeau”

„Lasă-mi, toamnă, iarba, lasă-mi
Fructele

şi lasă
Urşii neadormiţi, berzele neduse,
Ora luminoasă…”

View this post on Instagram

A post shared by Dan Negru (@negru_dan)