Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 20 sep 2024, 14:27

Cătălina Matei ar fi trecut printr-un divorț.

Sursa: Facebook: Cătălina Matei

Detalii cutremurătoare ies la iveală în cazul morții Cătălinei Matei, secretara-șefă de la Universitatea Carol Davila. Iată de ce ar fi recurs femeia la gestul extrem!

Potrivit Cancan.ro, un posibil motiv care a condus la gestul extrem al Cătălinei Matei, secretara-șefă a Facultății de Medicină „Carol Davila” din București, ar putea fi stresul emoțional acumulat după un divorț recent.

Citește și: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis

Cătălina Matei ar fi trecut recent printr-un divorț

Femeia de 43 de ani a fost găsită fără viață în lacul Pantelimon, după ce fusese dată dispărută de familie. Anchetatorii investighează circumstanțele tragice ale acestui deces.

Pe fondul unei vieți aparent liniștite, Cătălina se confrunta cu probleme personale majore. Divorțul și responsabilitatea de a-și crește singură fiul adolescent de 15 ani ar fi putut amplifica starea de vulnerabilitate în care se afla.

Citește și: Secretara-şefă a Universităţii de Medicină Carol Davila din Bucureşti, dispărută în cursul zilei de miercuri, a fost găsită moartă într-un lac din Capitală. Femeia ar fi lăsat mai multe mesaje de adio

Vecinii din blocul situat în apropierea lacului Pantelimon au relatat, potrivit sursei menționate anterior, faptul că femeia părea abătută și retrasă în ultimele săptămâni, fără a sugera, totuși, că ar trece printr-o depresie severă.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”

„Nu am auzit nimic, altădată mai auzeam că băiatul se juca pe jocuri din astea, dar n-am auzit nimic, chiar n- am auzit, am văzut o mi se pare vineri, chiar vineri și chiar voiam

să vorbesc cu ea și venea așa foarte abătută adică cu geanta pe umăr, da, era supărată se vedea, se vedea după ea că era supărată”, a relata o vecină, potrivit  știrilekanald.ro.

Femeia a lăsat mai multe mesaje de adio

În ziua dispariției, Cătălina Matei a plecat de acasă fără a lua obiecte personale, ceea ce a ridicat semne de întrebare cu privire la intențiile sale.

Fiul său a primit mesaje de adio pe telefon, ceea ce sugerează că femeia ar fi ajuns la un punct de criză emoțională, deși nimeni nu anticipase gravitatea situației. Ultimele imagini cu ea, surprinse de camerele de supraveghere din zonă, o arătau în apropierea lacului, ceea ce a declanșat o amplă operațiune de căutare.

Citește și: Unde au fost găsiți gemenii Marian și Gheorghe, dispăruți în urmă cu câteva zile din Târgu Jiu. Incredibil ce au putut face cu banii sustrași din casă

După mai multe ore de scufundări și investigații, trupul femeii a fost recuperat și transportat la Institutul de Medicină Legală pentru autopsie, unde se vor stabili cauzele exacte ale decesului. Deși apropiații ei susțin că nu a arătat semne evidente de depresie gravă, anchetatorii consideră că gestul ei a fost declanșat de stresul și dificultățile personale prin care trecea.

Pentru comunitatea universitară, această pierdere este cu atât mai șocantă, cu cât Cătălina Matei era cunoscută ca o persoană responsabilă și discretă, fără a lăsa să iasă la suprafață lupta interioară pe care o purta.