O categorie de pensionari va primi mai mulți bani începând cu 1 ianuarie 2025! Anunțul a fost făcut de Marius Budăi

Autor: Bianca Vidoi

O categorie de pensionari va primi mai mulți bani

Sursa: Pexels.com

Recalcularea pensiilor ce a avut loc în septembrie 2024 nu i-a ajutat pe toți românii, însă o categorie va primi mai mulți bani începând cu 1 ianuarie 2025.

În anul 2024 a avut loc marea recalculare a pensiilor, însă nu toți pensionarii s-au bucurat de calculele realizate în deciziile primite în luna august, după ce s-au trezit cu pensii neschimbate sau chiar mai mici decât cele pe care le aveau. Anul 2025 promite noi majorări pentru pensionari, ce le pot aduce câteva sute de lei în plus.

O categorie de pensionari va primi mai mulți bani începând cu 1 ianuarie 2025

La data de 1 ianuarie 2025 va avea loc prima indexare a valorii punctului de referință, ceea ce le va aduce pensionarilor mai mulți bani. Statisticile arată că aproximativ 13,8% dintre pensii vor beneficia de o mărire începând cu anul viitor, iar pensionarii ce primesc pensia minimă vor avea parte de o surpriză plăcută.

Se preconizează că persoanele ce primesc pensia minimă pentru că au stagiu foarte mic de cotizare sau că au lucrat la negru vor primi o creștere de 10,4%, anunț ce a fost realizat chiar de Marius Budăi.

Acest ajutor vine după ce pensia acestor persoane nu a putut crește peste suma cuvenită indemnizației sociale. 

”Cei care sunt cu pensia minimă din cauză că au stagiu foarte mic  de cotizare sau că au lucrat la negru, nu au cum să treacă de indemnizația socială. Le-a crescut pensia, dar nu cât să crească peste indemnizația socială. Asta e contributivitatea, nu putem pune egal între cei cu 15 ani de muncă și cei cu 45.

Indemnizația minimă va crește. Vor crește cu 10,4% acum, se preconizează. E o chestiune de lege.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Ce mesaj a lăsat nora Larisei Uță, în urma declarațiilor făcute de aceasta? „Aflând plângând că logodnicul meu și viitoarea mea cumnată sunt dați în judecată de propriul tată.”

Citește și: Pensionarii pot primi adeverințele de venit gratuit pentru recalculare! Iată care este condiția pe care trebuie să o îndeplinească

Au fost niște drepturi pe care le-au recalculat pentru cei care au lucrat în grupe de muncă. Acum, când am calculat pe contributivitate, nu au ajuns la același nivel, dar mare parte din ei vor avea parte de majorare de la 1 ianuarie.

13,1% vor primi, iar restul vor sta pe loc până îi ajunge contributivitatea din urmă, apoi le va crește și lor, nu pierde nimeni din drepturi”, a explicat Marius Budăi, potrivit cancan.ro

Cum se indexează pensiile începând cu data de 1 ianuarie 2025?

Pensiile se vor mări începând cu anul 2025 pentru toți pensionarii, deoarece pensiile vor fi indexate cu rata inflației și jumătate din câștigul salarial mediu brut.

Ziua de 1 ianuarie 2025 reprezintă și momentul în care se va finaliza mica recalculare ce a început la data de 1 septembrie 2024.

Maria Andronache, directoarea Casei Județene de Pensii din Iași, i-a avertizat pe pensionari că nu vor avea loc majorări substanțiale la veniturile lor lunare, comparativ cu recalcularea ce a avut loc pe parcursul anului 2024. În perioada 1 septembrie 2024- 1 ianuarie 2025, pensionarii trebuie să aducă adeverințe pentru veniturile extrasalariale dacă s-au pensionat înainte de aprilie 2001, potrivit gandul.ro.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.