Temperaturi de iulie în septembrie. Cum va fi vremea în iarna 2024-2025! Meteorologii anunță un val de căldură neobişnuit

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 24 sep 2024, 09:50

Meteorologii se așteaptă la o iarnă ieșită din comun, cu temperaturi mai ridicate decât în mod normal și cu puține ninsori

Sursa: PixaBay

Prima lună de toamnă se apropie de sfârșit, dar vremea pare să ignore acest fapt, dovadă temperaturile caracteristice lunii iulie. Meteorologii de la ANM anunţă că zilele următoare vor aduce valori termice ce vor depăși 30 de grade Celsius, semnificativ mai mari decât cele normale pentru această perioadă.

Meteorologii se așteaptă la o iarnă ieșită din comun, cu temperaturi mai ridicate decât în mod normal și cu puține ninsori. Aceasta ar putea fi una dintre cele mai blânde ierni din ultimii ani.

Citește și: Meteorologii Accuweather anunță temperaturi în creștere și un cer însorit: Cum va fi vremea în țară marți, 24 septembrie 2024

Val de căldură neobişnuit pentru finalul lunii septembrie

Pe parcursul săptămânii, temperaturile vor continua să crească treptat și vor ajunge chiar și cu 10-11 grade Celsius peste media obișnuită a acestei luni.

De exemplu, în București, se estimează că sâmbătă termometrele vor arăta până la 32 de grade Celsius. Această vreme neobișnuit de caldă pentru septembrie îi surprinde pe locuitori, mulți dintre aceștia trecând din nou la garderoba de vară, cu tricouri, pantaloni scurți și sandale.

Cu toate acestea, valul de căldură nu va dura la nesfârșit. Meteorologii avertizează că, de duminică, vremea va suferi o răcire bruscă, cu scăderi de până la 10 grade Celsius. Deși ziua va rămâne însorită până la finalul săptămânii, nopțile vor deveni din ce în ce mai răcoroase. De asemenea, un val de furtuni care creează probleme în vestul Europei va aduce ploi și în România.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Ce a pățit Culiță Sterp în aeroport? „Atunci când văd un om care muncește vreau să îi dau bani. O fi crezut că vreau să îmi bat joc de el sau să îi întind o capcană.”

„Nopțile următoare minime undeva între 6 si 15 grade, în general. În toată această toamnă trebuie să ne așteptăm la astfel de manifestări sau de treceri. Duminică ne așteptăm la instabilitate atmosferică, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului și cantități de apă mai însemnate",  a declarat Mihai Timu, meteorolog ANM.

Iarna 2024-2025: caldă și fără ninsori

Previziunile pentru iarna ce urmează sunt la fel de surprinzătoare. Meteorologii se așteaptă la o iarnă ieșită din comun, cu temperaturi mai ridicate decât în mod normal și cu puține ninsori. Aceasta ar putea fi una dintre cele mai blânde ierni din ultimii ani, influențată în continuare de schimbările climatice și fenomenele meteo extreme.

Citește și: Iarna 2024-2025 va fi una neobișnuită în România! Cum vor fi lunile decembrie, ianuarie și februarie, conform meteorologilor EaseWeather

„Clar că e vorba de o perioadă de vară dar să ştiţi că această prelungire a verii uneori spre toamnă este ceva ce devine din ce in ce mai frecvent in ultimii ani. Anul trecut am avut temperaturi de peste 35 de grade Celsius chiar în a doua parte a lunii octombrie", a declarat Roxana Bojariu, climatolog, potrivit Observatornews.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.