Fie că ești antreprenor la început de drum și vrei să-ți cumperi utilaje sau te-ai hotărât să-ți iei o casă, cea mai simplă soluție e să licitezi online. Procesul e foarte rapid și te scutește de birocrația excesivă precum întocmirea unui dosar de participare sau cumpărarea unui caiet de sarcini. În plus, toate detaliile de care ai nevoie sunt disponibile pe platformă, cât timp optezi pentru un site de licitații de încredere.
Pentru cei care încă aleg alternativa cumpărăturilor tradiționale sau a licitațiilor fizice, rândurile de mai jos ne dezvăluie avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni în parte.
Licitații online vs cumpărături din magazine: ce diferă?
Urmează să-ți deschizi un magazin sau spațiu comercial, dar nu știi dacă să dacă să cumperi echipamentele din magazin sau să cauți online “licitații echipamente? Mulți încă cred că e mai sigur să le cumperi direct din magazin. Noi spunem că prețurile nu sunt la fel de avantajoase. Și nu este singurul motiv pentru care ar trebui să-ți faci cont pe o platformă de licitație.
Iată ce alte aspecte diferă:
- În magazin vei găsi produse standard atât din punct de vedere al calității, cât și al funcționalității pe termen lung. În schimb, la o licitație sunt ofertate și echipamente second hand, în stare perfectă de funcționare. Poți găsi dispozitive cu funcții speciale, la prețuri mult mai mici decât pe piață.
- Dacă ești în căutarea unui anumit bun, ai mai multe șanse să-l cumperi în urma unei licitații. De ce? În magazine e mai greu să găsești chilipiruri sau produse unicate pentru că se scot rapid din comerț. Așadar, dacă vrei să-ți amenajezi noul birou cu mobilier de înaltă calitate, dar cu un design inedit, nu ezita să licitezi.
- Nu în ultimul rând, licitația devine mai mult decât un proces de vânzare sau cumpărare a unor active. Este o experiență interesantă, care îți oferă ocazia să-ți depășești limitele și să-ți dezvolți spiritul de negociator. Așadar, merită să încerci măcar o dată în viață să ofertezi, mai ales dacă vrei să-ți testezi stăpânirea de sine și capacitatea de argumentare.
Care sunt avantajele și dezavantajele?
Te tentează să participi la licitații terenuri intravilane? Avantajele de care te vei bucura sunt mai evidente decât în cazul metodei tradiționale. Însă, dacă nu te-ai convins îndeajuns, iată o comparație detaliată între cele două alternative:
Licitații online:
- Ești scutit de birocrație inutilă și de cheltuieli suplimentare. Nu mai trebuie să-ți întocmești dosar de înscriere sau să cumperi un caiet de sarcini pentru a afla informațiile care te interesează despre bunul vizat.
- Ai la dispoziție timp prelungit pentru licitare. Perioada poate fi cuprinsă între 7 și 14 zile, în funcție de condițiile stabilite la începutul ofertării. Procesul e foarte intuitiv și poate fi înțeles chiar și de cei care nu sunt buni cunoscători ai termenilor juridici.
- Se elimină din start posibilele înțelegeri între participanți. Tocmai pentru că totul se desfășoară online, utilizatorii nu se cunosc personal și nici nu au cum să fraudeze în vreun fel licitația.
- Întreaga experiență va deveni o plăcere, tocmai pentru că nu vei fi condiționat de termeni sau situații complicate. Nici garanția de participare nu îți va mai crea probleme - vei putea lua parte la licitație fără a-ți mai fi teamă că vei pierde suma inițială.
- Afli toate detaliile procesului. Ulterior licitației, platforma pe care ai ales-o va genera un raport cu numărul de vizualizări ale bunului, numărul de ofertanți, oferte plasate, dar și alte statistici.
În plus, poți merge în locul în care se află bunurile pentru a evalua direct caracteristicile lor sau starea tehnică a echipamentelor. Este o modalitate ideală pentru a-ți securiza investiția.
Pentru a avea însă acces la toate aceste beneficii, alege atenție platforma de licitații online. Orientează-te către opțiuni de încredere, recunoscute pe piață pentru profesionalism, calitatea serviciilor și transparența în comunicare.
Licitații tradiționale:
- Întâi de toate, trebuie să întocmești un dosar stufos cu documente pentru înscriere, care diferă de la un caz la altul.
- Pentru a putea trece prin toate etapele, vei avea nevoie de un practician sau de o persoană cu expertiză în domeniu.
- Ai obligația de a achiziționa un caiet de sarcini pentru a deveni eligibil. Suma este nerambursabilă.
- Licitația este stabilită la o anumită dată și oră. Astfel, indiferent de programul pe care îl ai, trebuie să participi.
- De asemenea, e necesar să plătești o garanție înainte, care trece tot la costuri adiționale, imposibil de recuperat.
Ești antreprenor și vrei să faci investiții de lungă durată? Sau pur și simplu ești în căutarea unui teren de casă la prețuri sub media pieței?
Bunurile pe care le cauți se află doar la un click distanță. Fă-ți cont pe o platformă de licitații și bucură-te de toate avantajele pe care le oferă!