Doliu în lumea teatrului românesc. Actorul Liviu Crăciun, care a jucat în “Liceenii”, s-a stins din viață la 89 de ani

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 24 sep 2024, 16:33

Actorul Liviu Crăciun s-a stins din viață la 89 de ani. 

Sursa: Arhivă/ Facebook: TNB

Liviu Crăciun, un nume marcant al scenei și ecranului românesc, a încetat din viață la vârsta de 89 de ani.

Teatrul Național din București a anunțat decesul actorului Liviu Crăciun printr-un mesaj emoționant publicat pe rețelele de socializare. Actorul, cunoscut pentru rolurile sale din filme precum „Liceenii” și „Oglinda”, a lăsat în urmă o carieră remarcabilă. Iată cine a fost Liviu Crăciun și când va avea loc înmormântarea sa!

Citește și: Doliu în presa din România. Un fost prezentator TV și om de radio s-a stins din viață

Actorul Liviu Crăciun s-a stins din viață la 89 de ani

Vestea tristă a fost anunțată pe pagina oficială de Facebook a Teatrului Național București.

„Cu adâncă tristețe ne luăm rămas bun de la actorul LIVIU CRĂCIUN, care ne-a părăsit într-o zi senină de septembrie. Născut în 1935 la Târgu Mureș, a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, clasa profesor Marietta Sadova, promoţia 1957.

A a avut o carieră versatilă, activând în film, teatru, televiziune și radio. La Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" Bucureşti a jucat din anii '60 până în 2004, colaborând cu regizori de renume, printre care Moni Ghelerter, Sică Alexandrescu, Ion Cojar, Grigore Gonța sau Gelu Colceag. Ultimul său rol la TNB a fost Vornicul Jurj în „Apus de soare”, de B.Șt. Delavrancea, în regia lui Dan Pița (2004).”
,
a fost anunțul făcut de TNB, pe Facebook.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Mona Nicolici, dezvăluiri din căsnicia sa! Ce spune despre faptul că a ales să facă acest pas după vârsta de 40 de ani? „Avem de toate, avem și piper, avem și ardei iute, avem foarte multe condimente.”

Liviu Crăciun s-a născut în 1935, la Târgu Mureș, și a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din București în 1957. A avut o carieră impresionantă în teatru, film, televiziune și radio. La Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București a jucat din anii '60 până în 2004, lucrând cu mari regizori precum Moni Ghelerter, Sică Alexandrescu și Dan Pița.

Citește și: Un cunoscut cântăreț de muzică populară din România s-a stins din viață la doar 49 de ani. Care a fost cauza decesului

Printre filmele sale notabile se numără „Un surâs în plină vară” (regia Geo Saizescu), „Liceenii” (regia Nicolae Corjos), „Hotel de lux” (regia Dan Pița) și „Oglinda” (regia Sergiu Nicolaescu). Ultimul său rol la TNB a fost Vornicul Jurj, în „Apus de soare” de B. Șt. Delavrancea, în regia lui Dan Pița.

Când va fi înmormântat actorul Liviu Crăciun

Potrivit Viva, Liviu Crăciun va fi condus pe ultimul drum miercuri, 25 septembrie 2024, la ora 11:00, la cimitirul Cernica 2, situat pe strada Poet George Țărnea din comuna Pantelimon, județul Ilfov.

Toți cei care l-au admirat și respectat pe actor sunt invitați să îi aducă un ultim omagiu.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.