Un nou val de căldură lovește România! Meteorologii Accuweather anunță temperaturi de vară în ultimele zile din luna septembrie

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 25 sep 2024, 11:57

Sfârșitul lunii septembrie aduce temperaturi neobișnuit de ridicate, care apropie România de un val de căldură specific verii.

Cu valori de până la 33 de grade Celsius anunțate pentru ultimele zile ale lunii septembrie, țara resimte o vreme aproape caniculară, cu episoade de furtuni ocazionale. Meteorologii Accuweather preconizează că și luna octombrie va continua cu temperaturi peste media obișnuită pentru această perioadă.

Ultimele zile din luna septembrie vor fi foarte călduroase

După retragerea ciclonului Boris, care adusese scăderi semnificative ale temperaturilor și ploi abundente, vremea a suferit o schimbare rapidă.

De la zile reci și ploioase, România se află acum sub influența unui aer cald, adus dinspre sud. Această schimbare a devenit evidentă încă din weekend, când temperaturile au urcat până la 25 de grade Celsius, iar începutul săptămânii a adus valori termice de 26 de grade.

Vineri, 27 septembrie, și sâmbătă, 28 septembrie, România se va confrunta cu temperaturi de 33 de grade Celsius la umbră, conform prognozelor făcute de meteorologii AccuWeather.

Chiar dacă, oficial, vorbim de o temperatură de 33 de grade, căldura se va resimți mult mai intens, potrivit meteorologilor.

Citește și: Meteorologii Accuweather anunță temperaturi tot mai calde în sudul României: Care este prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 25 septembrie 2024 în țară

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Gabriel Trifu, adevărul său despre divorțul de Catrinel Sandu: „Ce o interesa pe ea cel mai tare era cum va fi privită aici în România vizavi de divorțul nostru.”

Temperaturile ridicate se mențin până în luna octombrie

Cu toate că sudul și estul țării vor experimenta vreme însorită și caldă, nu toate regiunile scapă de instabilitate atmosferică. Zonele din nord-vestul și vestul țării vor avea parte de precipitații, unele destul de abundente, în ciuda temperaturilor ridicate.

„Vor mai fi precipitații în zilele ce vin, mai ales săptămâna viitoare în vestul țării, dar în general față de alte zone ale Europei, acum noi vom trece totuși printr-o perioadă mai liniștită din acest punct de vedere. 

Așa că, cel puțin pentru această perioadă imediat următoare, în afară de atenția sporită pe care trebuie să o avem și autoritățile o au în privința viiturii pe Dunăre. În rest, lucrurile ar trebui să nu prezinte îngrijorare.

Evident că trebuie să urmărim cu atenție toate actualizările prognozelor meteo și inclusiv acele prognoze cu anticipare de tip nowcasting, pentru că în sistemul complex climatic evident că pot să apară și fenomene cu dezvoltare foarte rapidă”,

a spus climatologul Roxana Bojariu, la Antena 3 CNN.

Citește și: Ciclonul Boris a făcut deja primele victime în Galați: „Doamne ferește!” Vineri seară, viitura a făcut prăpăd în România și a adus zeci de locuințe sub ape

Tendința de creștere a temperaturilor se va menține și în luna octombrie, conform estimărilor meteorologilor. Specialiștii avertizează că valorile vor continua să fie mai mari decât media multianuală, ceea ce face ca începutul toamnei să semene tot mai mult cu o prelungire a verii.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.