Transport gratuit cu metroul pentru elevi și studenți, până în 2025. Metrorex a anunțat stațiile din care pot fi ridicate abonamentele

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 25 sep 2024, 23:26

Metrorex a anunțat recent că elevii și studenții vor beneficia de transport gratuit cu metroul până la finalul anului 2025.

Această inițiativă face parte dintr-o serie de măsuri menite să sprijine tinerii în accesul lor la educație și la activitățile cotidiene, oferindu-le un beneficiu considerabil prin eliminarea costurilor lunare pentru transportul subteran.

„Vrei să scapi de grija reîncărcării lunare a abonamentului de elev? Vino la casieriile Metrorex și solicită abonamentul gratuit! Metrorex te ajută să ajungi rapid și fără griji la școală!”, scrie

compania pe pagina de Facebook. 

Citește și: Când va fi dat în folosință metroul Gara de Nord- Otopeni. Traficul, blocat în Nordul Capitalei

Cum pot obține elevii abonamentele gratuite?

Pentru a beneficia de abonamentele gratuite, elevii trebuie să se prezinte la casieriile Metrorex din stațiile de metrou. În procesul de obținere a abonamentului, aceștia trebuie să prezinte carnetul de elev, vizat pentru anul în curs.

De asemenea, elevii care au împlinit vârsta de 14 ani trebuie să aibă asupra lor și buletinul de identitate.

Această procedură simplificată elimină necesitatea reîncărcării lunare a abonamentului și permite tinerilor să călătorească fără costuri pe toată durata anului școlar.

Ridicarea abonamentelor gratuite

Abonamentele gratuite pot fi ridicate din diverse stații de metrou selectate, care vor fi anunțate pe platformele oficiale ale Metrorex.

Studenții și elevii care îndeplinesc condițiile necesare trebuie doar să se prezinte cu documentele cerute pentru a intra în posesia abonamentului care le va permite accesul gratuit la transportul cu metroul.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: A renunțat Flick la prieteni pentru relație? „Eram văzut ca eternul burlac, petrecăreț. Eram petrecărețul suprem. Mulți prieteni la început s-au bucurat, pe urmă n-au înțeles.”

Citește și: Cât costă chiria pentru o garsonieră sau un apartament cu două camere în București 2024: Prețul chiriilor au crescut cu 15% comparativ cu anul precedent

Magistrala 1: Pantelimon, Republica, Costin Georgian, Nicolae Grigorescu 1, Titan, Dristor 1, Mihai Bravu, Timpuri Noi, Piața Unirii 1, Izvor, Eroilor, Grozăvești, Petrache Poenaru, Crângași, Basarab 1, Gara de Nord 1, Piața Victoriei 2, Ștefan cel Mare, Obor, Piața Iancului, Piața Muncii, Dristor 2;

Magistrala 2: Dimitrie Leonida, Apărătorii Patriei, Piața Sudului, Constantin Brâncoveanu, Eroii Revoluției, Tineretului, Piața Unirii 2, Universitate, Piața Romană, Aviatorilor, Aurel Vlaicu, Pipera;

Magistrala 3: Preciziei, Păcii, Gorjului, Lujerului, Politehnica;

Magistrala 4: Gara de Nord 2, 1 Mai;

Magistrala 5: Valea Ialomiței, Râul Doamnei, Constantin Brâncuși, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont și Academia Militară.