A murit Maggie Smith, actrița cunoscută pentru rolurile din filmele „Harry Potter” și „Downton Abbey”. Care a fost cauza decesului

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 27 sep 2024, 17:43

Fiii celebrei actrițe britanice au transmis un mesaj emoționant în care anunță trecerea în neființă a mamei lor Dame Maggie Smith

Sursa: BBC

Actrița Dame Maggie Smith, cunoscută pentru filmele Harry Potter și Downton Abbey, a murit la vârsta de 89 de ani. Vestea tristă a fost dată de familia sa, anunță BBC News.

Toby Stephens și Chris Larkin, fiii celebrei actrițe britanice, au transmis un mesaj emoționant în care anunță trecerea în neființă a mamei lor, Dame Maggie Smith. Potrivit acestora, cauza decesului ar fi vârsta înaintată. 

Citește și: Soția lui Warwick Davis, actorul din Harry Potter, a murit la 53 de ani! Drama dureroasă a Samanthei

Maggie Smith a murit la vârsta de 89 de ani

Anunțul trecerii sale în neființă a fost făcut de fiii celebrei actrițe britanice. 

„Cu mare tristețe trebuie să anunțăm moartea lui Dame Maggie Smith. Ea a murit în liniște, în spital, în această dimineață devreme, vineri 27 septembrie. O persoană foarte retrasă, i-a avut alături pe prieteni și familia în ultimele clipe. Ea lasă în urmă doi fii și cinci nepoți iubitori care sunt devastați de pierderea mamei și bunicii lor extraordinare.

Am dori să profităm de această ocazie pentru a mulțumi minunatului personal de la Spitalul Chelsea și Westminster pentru îngrijirea și amabilitatea lor neobosită în timpul ultimelor ei zile. Vă mulțumim pentru toate mesajele amabile și sprijinul acordat și vă rugăm să ne respectați intimitatea în acest moment”
, au declarat aceștia.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Mihai Albu, despre discuțiile de după despărțirea de Iulia Albu. Designerul mărturisește că el a fost cel care a cerut divorțul. „Nu știu de ce a luat foc. Am cerut divorțul pentru că aveam neînțelegeri”

O carieră impresionantă de peste șase decenii

Maggie Smith, născută Margaret Natalie Smith pe 28 decembrie 1934, în Ilford, Anglia, a devenit una dintre cele mai emblematice figuri ale cinematografiei și teatrului britanic. Cariera sa strălucitoare s-a întins pe mai bine de 60 de ani, cu peste 80 de filme și seriale TV la activ și nenumărate apariții pe scenă, inclusiv patru producții pe Broadway.

Încă de la o vârstă fragedă, Smith a manifestat un interes deosebit pentru actorie. La doar 16 ani, a părăsit Oxford High School pentru a studia la prestigiosul Oxford Playhouse. Debutul său în teatru a venit rapid, cu roluri notabile precum cel al Violei în piesa „A douăsprezecea noapte”. Patru ani mai târziu, în 1956, a pătruns și pe marile ecrane, jucând în filmul „Child in the House” și debutând pe Broadway la Teatrul Ethel Barrymore din New York.

Maggie Smith a fost apreciată nu doar pentru talentul său actoricesc excepțional, ci și pentru capacitatea sa de a aduce profunzime și emoție fiecărui personaj pe care l-a interpretat. Printre cele mai cunoscute filme ale sale se numără „Othello” (1965), „The Prime of Miss Jean Brodie” (1969), pentru care a câștigat primul său Oscar pentru cea mai bună actriță, „Clash of the Titans” (1981), „The Secret Garden” (1993), „Gosford Park” (2001), „The Best Exotic Marigold Hotel” (2012) și „The Lady in the Van” (2015).

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.