Datele oferite de Institutul Național de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului arată că în dimineața zilei de sâmbătă, 28 februarie 2024, un nou cutremur a luat prin surprindere românii. Acesta a avut loc la ora 02:13 și s-a produs la o adâncime de aproximativ 121.7 de kilometri. Iată ce magnitudine a avut seismul.
România a fost zguduită de un nou cutremur
Potrivit Institutului Național de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului, un nou cutremur a avut loc în data de 28 septembrie 2024, mai exact la ora 02:13. Acest seism a fost înregistrat în zona seismică Vrancea, Buzău și a avut magnitudinea de 2,7 grade pe scara Richter, fiind considerat un cutremur slab de către specialiști.
Cutremurul slab, de 2,7 grade pe scara Richter s-a produs în apropierea orașelor Focșani, Buzău, Sfântu-Gheorghe, Brașov și Ploiești.
Citește și: Un nou cutremur azi, în România! Luni, un cutremur cu magnitudinea 5.4 a zguduit Capitala
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
„În ziua de 28 Septembrie 2024, la ora 02:13:40 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZĂU un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.7, la adâncimea de 121.7 km.
Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: 50km V de Focșani, 56km NV de Buzău, 66km SE de Sfântu-Gheorghe, 73km E de Brașov, 85km NE de Ploiești”, arată datele oferite de Institutul Național de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului.
Care este cel mai sigur etaj la care puteți sta la bloc, în caz de cutremur
Cutremurul din anul 1977 a lăsat răni adânci românilor, iar acum aceștia sunt tot mai atenți la modul în care sunt realizate imobilele în care locuiesc. Cutremurele tot mai dese și mai puternice ce au fost resimțite în România îi fac pe oameni să devină tot mai pregătiți în caz de cutremur, însă există o întrebare la care trebuie să își găsească răspunsul, mai exact la ce etaj trebuie să locuiască la bloc pentru a fi în siguranță.
În timpul cutremurul din anul 1977, peste 1.500 de oameni au decedat, însă persoanele ce locuiau la etaje superioare au reușit să supraviețuiască. Persoanele ce locuiau la etaje superioare au avut o șansă de supraviețuire mai mare pentru că structura clădirii poate ceda pe verticală în timpul unui cutremur cu o magnitudine semnificativă, moment în care planșeele ajung să cadă unul peste altul, a explicat Marius Marinescu, expert în construcții civile, potrivit romaniatv.net.