Rugăciunea pe care trebuie să o rostească credincioșii în timpul ploilor puternice!

Autor: Bianca Vidoi

Rugăciunea pe care trebuie să o rostească credincioșii în timpul ploilor puternice

Sursa: freepik

Pe parcursul zilei de duminică, 29 septembrie 2024, au fost emise mai multe coduri galbene, portocalii și chiar roșii de ploi abundente și torențiale, iar aceasta este rugăciunea pe care trebuie să o rostească credincioșii.

Meteorologii au emis un cod portocaliu de ploi torențiale și abundente în nordul și estul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și sudul Transilvaniei, alături de un cod galben de instabilitate atmosferică, ploi însemnate cantitativ și intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării. Iată care este rugăciunea pe care credincioșii o pot rosti în aceste momente de neputință.

Rugăciunea pe care trebuie să o rostească credincioșii în timpul ploilor puternice

Fenomenele meteorologice nu pot fi controlate, iar instabilitatea atmosferică anunțată de meteorologi în următoarele zile îi fac pe români să caute soluții pentru a rămâne încrezători și neînfricați. Rugăciunea este modul prin care credincioșii își odihnesc sufletele, dar și un mod de comunicare cu Dumnezeu în momentele dificile care ne încearcă, potrivit doxologia.ro.

Citește și: Cum va evolua vremea după ciclonul din weekend! Prognoza meteo pentru luna octombrie

Ploile abundente și torențiale ce sunt anunțate în orele următoare atrag frica asupra credincioșilor, însă există o rugăciune care să le readucă încrederea și speranța că totul se va termina cu bine. „Doamne, Iisuse Hristoase, Dum­ne­­­zeul nostru, primește smerita mea ru­gă­ciune și nu ne pierde întru mânia Ta cu vărsarea ploilor necontenite. Ci po­runcește norilor să se îm­prăș­tie și ra­zelor soarelui să strălucească pe pă­mânt, spre înmulțirea roade­lor pă­mân­tului și adunarea lor; ca toată îndestularea având, să prea­slăvim numele Tău, al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor.

Amin.”

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Raluca Podea, mărturisiri șocante despre tatăl ei, la mai bine de un an de la decesul lui. „Era pur și simplu el, după care s-a transformat în abur”

Patriarhia Română i-a încurajat pe creștini să se roage în aceste momente

Românii se gândesc cu teamă la dezastrul ce are să înceapă în următoarele ore, după ce meteorologii au anunțat un cod portocaliu și galben de ploi torențiale și abundente, iar Patriarhia Română i-a încurajat pe credincioși să folosească rugăciunea pentru a se liniști. De altfel, comunicatul transmis de Biroul de Presă al Patriarhiei Române a menționat că în localitățile aflate sub avertizarea furtunilor și ploilor puternice vor fi bătute clopotele pentru înlăturarea norilor.

„Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă clericii și credincioșii din toate eparhiile la rugăciune și solidaritate.

Astfel, duminică, 29 septembrie 2024, la ectenia mare și ectenia întreită din timpul Sfintei Liturghii vor fi incluse cererile speciale „la vreme de necontenire a ploilor” (revărsarea apelor), iar după ectenia întreită va fi citită „Rugăciunea la toată primejdia de obște”.

Totodată, în localitățile care se află sub avertizarea unor furtuni şi ploi puternice, vor fi sunate clopotele bisericilor pentru dispersarea norilor.”, a transmis Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.