Un weekend de reconectare cu tine: idei pentru activități relaxante

Author: Lavinia Medrea

Când te-ai bucurat ultima oară de un weekend doar pentru tine?

Un weekend în care să te odihneşti, să te bucuri de activităţi relaxante sau hobbyuri, să îţi faci ordine în casă şi în minte nu trebuie să reprezinte o utopie. Indiferent de cum arată programul tău, e important să îţi oferi din când în când un moment de pauză.

Dacă îţi doreşti un weekend de reconectare cu tine, iată câteva idei de activităţi pe care le poţi adăuga în program:

Meditează

Meditaţia se număra printre cele mai iubite tehnici de mindfulness. Un concept relativ nou, mindfulness se referă la un set de practici menite să te ajute să trăieşti în prezent, aici şi acum. Aceste practici, printre care şi meditaţia, pot ajuta la gestionarea mai uşoară a stresului, dar şi la promovarea relaxării.

Dacă ai un weekend la dispoziţie pentru tine, găseşte-ţi puţin timp pentru meditaţie. Nu te costă nimic şi este foarte simplu. Ai nevoie de un loc confortabil şi liniştit şi de câteva clipe în care să îţi aduci atenţia către respiraţie şi către propriul corp. Lasă gândurile să apară şi să treacă, doar observă-le şi încearcă să nu le dai curs.

Poţi să meditezi pentru 5 minute, 10 minute sau 1 oră, în funcţie de starea ta şi de timpul de care dispui.

Redecorează

Un weekend de relaxare poate implica şi activităţi dinamice şi creative. Dacă îţi doreşti să dai un suflu nou casei tale, dedica o zi sau două unor mici activităţi de redecorare. Poţi să rearanjezi mobila, să aplici tapet pe un perete, să creezi decoraţiuni handmade sau să vopseşti faianţă. Există o mulţime de proiecte uşor de pus în practică când vine vorba de amenajări interioare, fără să ai nevoie de o echipă de muncitori sau de sume mari de bani.

Indiferent de cum arăta casa ta, poţi oricând să îi dai un refresh cu doar câteva mici schimbări, important este să optezi pentru proiecte pe gustul tău.

Încearcă un joc video

Jocurile video pot fi o modalitate foarte bună de a evada din rutina zilnică, mai ales dacă te bucuri de ele cu moderaţie. În ziua de azi, găseşti jocuri video pentru toate gusturile, de la cele de tip puzzle sau arcade şi până la cele de acţiune. Poţi juca jocuri video atât pe consolă, cât şi pe laptopul de gaming sau calculator. Ba mai mult, există şi jocuri 100% gratuite, pe care le găseşti online, compatibile atât cu laptopurile de gaming, cât şi cu calculatoarele.

Dacă îţi doreşti un device versatil, pe care să îl foloseşti atât pentru job şi proiecte persoanale, cât şi pentru jocuri video, cea mai bună opţiune e un laptop de gaming. Laptopurile de gaming au de obicei specificaţii foarte bune şi se pretează pentru o mulţime de alte activităţi în afară de jocuri.

Nu uita să foloseşti ochelari cu filtru de protecţie împotriva luminii albastre, ca să îţi protejezi ochii.

Fă-ţi un TO DO list

Un weekend doar pentru tine poate fi dedicat nu doar relaxării, ci şi organizării. O viaţă organizată îţi poate aduce mai puţin stres şi mai multă linişte, aşa că merită să investeşti timp în activităţi ce te ajută să îţi păstrezi casa şi mintea ordonate.

Dacă vrei să îţi planifici mai uşor activităţile săptămânale sau lunare, încearcă să îţi faci un TO DO list. Poţi să foloseşti un planner, o agendă, coli de hârtie sau chiar o aplicaţie pe laptop ori telefon ca să îţi creezi o listă cu taskuri, obiective şi dorinţe pentru viitorul apropiat sau chiar cel îndepărtat.

Un weekend de relaxare şi reconectare nu trebuie să însemne timp pierdut, dimpotrivă. Poţi să incluzi în programul tău o mulţime de activităţi relaxante şi interesante, în funcţie de preferinţele tale. Inspiră-te din variantele de mai sus dacă rămâi în pană de idei şi oferă-ţi un binemeritat moment de pauză.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.